Honda Civic bromstrumman avlägsnande

Honda Civic bromstrumman avlägsnande

Trumbromsar använda ett par bromsbackar som styrs av en hjulcylinder att sakta en bil. Skorna trycker mot insidan av trumman när du bromsar. Även om de flesta nya bilar lita på skivbromsar vid alla fyra hörnen, några bilar fortfarande förlita sig på trumbromsar bak. Bromsarna på din Honda Civic ska inspekteras regelbundet och bytas vid behov. Ta bort den bakre trumbromsar på en Civic är relativt enkelt

Vad du behöver

För att ta bort den bakre bromstrummor på en Honda Civic, behöver du några verktyg och förnödenheter. En domkraft och ett par domkraften kommer att krävas för att höja fordonet och stödja den medan du arbetar på bromsarna. Du behöver också en flaska spray broms för att rengöra bromsarna och gummihandskar för att skydda händerna. Du behöver också en komplett Hylsnyckelsats och ratcheting nyckel, två 12mm bultar för att ta bort trumman och en tång nål näsa för att ta bort fjädrarna som håller bromsbackarna och i nödbromsen på plats.

prep arbete

Innan du tar bort trummorna, förbereda Civic. Lossa muttrarna som håller hjulen på. Höj fordonet med domkraft och placera den ordentligt på pallbockar. Ta bort hjulen och ställ dem åt sidan. Spraya broms renare om alla bromsen komponenter, inklusive bromstrumman och bromsen linjen. Använd en stålborste eller trasor för att rengöra bromsdelarna tills de är helt fria från bromsdamm och smuts. Använd gummihandskar i detta arbete eftersom bromsen renare är ganska stark.

Ta Drum

in de två skruvarna i de gängade hålen sitter på utsidan av trumman. Trä bultarna i jämnt och långsamt med en socket så att de trycker trumman ut jämnt. Du vill inte trumman att lossna i vinkel, eftersom det kan fastna på hjulbultar som har att glida över. När trumman har tagits bort, spraya mer broms renare på den exponerade bromsdelarna och torka dem med en ren trasa. Lokalisera de två clipsen på båda sidor av bromsbackarna. Ta bort klipp med ett par nål-tång. Sedan tar du bort de höga lodräta självjusterande våren med tång. Ta tag överst på våren och dra upp den för att lossa toppen kroken från hålet den hakar in. Släpp det nedersta horisontella våren som håller spänningen mellan de två bromsbackar. Dra bromsen församling bort från navet, släppa kabeln nödbromsen när du tar bort bromsen församling.


Relaterade artiklar


hur man fixar tråkig strålkastarna lins
hur man byter tändstift i en Hemi 5,7
rensar koder på en sterling lastbil
Hur man vet om din hjullager behöver bytas
Hur stam en ventil arbete?
hur man byter en vindskydd
hur man roterar bil-och lastbilsdäck
VW Passat broms byte instruktioner
hur man programmerar en GMC nyckelbricka
hur man tvättar bil fälgar och däck