Ford Ranger påfyllningsrör tas bort

Ford Ranger påfyllningsrör tas bort

Påfyllningsröret på Ford Ranger är gummi tilloppsslangen som går från bränslet dörren till bensintanken. Denna slang kan spruckna eller skadade, och när detta sker måste det bytas ut omedelbart. Du kommer också ta bort den här raden vid byte eller service bränsletanken. Vid installation är det en god idé att ersätta slangklämman på bränsletanken sidan av slangen. De slangklämmor få svag med stigande ålder och behöver ersättas när så är möjligt

bort påfyllningsröret

Öppna bränsle luckan och ta bort de tre Phillips-skruvar. Detta kommer att lossa linje från den övre änden. Krypa under bilen och leta reda på filler linje bakom bränsletanken. Banan går från bränslet dörren till bränsletanken. Tillsatsmaterialet linjen är på en slangklämma på bränsletanken. Lossa slangklämman med en skruvmejsel. Slangklämman kommer att glida ner slangen när den är lös nog. Linjen kommer fortfarande att vara tät för att bränsletanken röret. Dra en linje av genom att vrida linjen och dra loss det från röret. Det finns ett fäste håller röret upp. Detta fäste kommer att ligga strax innan filler dörren. Skruva fästet med en Phillips-skruvmejsel. Den andra änden av linjen hålls den av en packning och kommer att glida ut ur tanklocket dörren.

Byta påfyllningsröret

Röret kommer att ta ett par minuter att installera. Se till att du installera röret till filler dörr först. Tryck in linan i dörren och packningen kommer att hålla det på plats. Fästet måste lindas runt linjen, men inte åt förrän den är ansluten till bränsletanken. Dra åt de tre Phillips-skruvar i spackel dörren för att slutföra uppgiften. Den bästa metoden för att testa om installationen var korrekt är att hälla bensin i tanken. Leta efter läckage antingen runt den som fyller luckan eller bränsletanken.


Relaterade artiklar


hur du tar bort en ford explorer ledig hållare
hur du kan få en ny bränslepump i en Cheva aveo
hur man får luktar ur bil interiörer
hur man rengör målade hjul
hur man byter torkarbladen på en Ford Escape
det bästa sättet att göra din egen frostskyddsmedel auto fönsterputsmedel
hur man rengör EGR ventil på en Isuzu Amigo
hur man köper ett bilbatteri
hur man byter yttre dörrhandtaget på en Jeep Wrangler
hur du organiserar din bil interiör