vad som orsakar torka, ruttnade däck?

vad som orsakar torka, ruttnade däck?

tröttna Rot

både naturliga och syntetiska typer av gummi tenderar att försämras över tiden beroende på de obligationer gummi molekyler har med varandra. För att bromsa processen så mycket som möjligt, lägga däcktillverkare beläggning på sina däck för att skydda dem från skadlig ultraviolett strålning i solljus och den frätande egenskaper luften. Dock kan dessa beläggningar förra inte evigt, och när de bär bort gummit i däcken börjar avta. Detta är vad som orsakar röta däck.

Rotting däck kan påverkas av många olika faktorer, framför allt klimat och väder. Ett fuktigt klimat kan slita bort på beläggningar på ett däck med konstant exponering för vatten och smuts, men ett hett, torrt klimat kan baka däck och degradera dem mycket snabbt kan användas på varma vägar och exponering för solljus. När däcken börjar bryta ned från dessa villkor, utveckla de fina sprickor och linjer, som växer vidare och djupare med tiden, bokstavligen äta i däcket tills dess struktur äventyras.

Solljus och Oxygen

Däck är alltid offer för tid i slutet. De kolbaserade Protectant tillverkare att använda att skydda däcken mot solljus har en begränsad livslängd. I slutändan kommer att beläggningen börjar att användas upp och sakta bär bort till en grå färg, lämnar däcket öppet för UV skador. Gamla däck eller däck som har börjat ruttna brukar se gråaktiga på grund av denna effekt. Efter att beläggningen är borta, pummels strålningen från solljuset energi till gummipolymerer och sakta men säkert bryter isär dem.

Gummi behöver också skydd mot syre och ozon. Oxidation, samma process som orsakar metaller till rost, påverkar också gummit i däcken och kan ha mycket destruktiva resultat. För att bromsa processen för oxidation, tillverkarna utrusta vanligtvis däck med ett vax Protectant som tätar gummit bort från luftens syre. Tyvärr, genom livslängden på däcket detta skyddsmedel börjar blekna bort, också, speciellt om däcket inte används. Däck som används regelbundet "blomma" eller har protectants i dem trängs ut på ytan där de kan göra sitt jobb. Däck förvaras förlorar sin yta skyddsmedel och kan ta skada snabbare.

Korrosion

Slutligen är däcket röta stimulerade av de åtgärder av olika nedbrytningsprodukter att däcken utsätts för vid användning. Detta inkluderar de flesta petrokemi och många olika oljor silikon som däcken kan möta på vägen eller i verkstäder. Dessa kemiska och korrosiva vätskor gillar dem äta borta vid spärrarna däcken har, att utsätta gummipolymerer ännu snabbare och påskyndar däcket ruttna.


Relaterade artiklar


hur man målar min bil med metalliclack
automatisk transmissionsolja information
hur man fixar Pinhole rost
hur man roterar däck
ersätta bromsbelägg på en Mazda MPV
hur du installerar torkarbladen på en Pontiac Vibe
hur man byter en c6 strålkastare
hur man kan stoppa nya torkarblad från gnisslande
vad som orsakar torka, ruttnade däck?
hur man förbereder du bilen för vintern