kylvätska vs vatten

kylvätska vs vatten

Även bil entusiaster slits i frågan om huruvida vatten är bättre för ditt fordon än motorns kylvätska. Även om båda kommer att hålla din motor cool, har kylvätska några tydliga fördelar över vatten

Du behöver:.
Bränsle
Fuel Stabilizer.
Oil.
Oljefilter.
Bil täcka.

höga temperaturer

Det krävs mycket mer värme att koka kylvätska än att koka vatten. Detta innebär att kylvätska kan skydda din bil vid mycket högre temperaturer än vatten och för längre spännvidder tid. Detta är avgörande för sommarmånaderna, i trafiken och på långa resor där bilen kan generera ytterligare värme.

svala temperaturer

Vatten i bilen fryser på vintern, så det måste tömmas ut innan frysning temperaturer som i. När vatten fryser, det expanderar, och denna expansion kan skada kylaren och även spricka motorblocket . Kylvätska fryser inte inne i ditt fordon, och därför inte behöver tömmas på vintern och kommer inte att skada din bil.

Korrosion

kylvätska innehåller kemikalier som arbetar för att förhindra korrosion. Vatten innehåller inte korrosion brandbekämpning element, utan den kan innehålla spårämnen och andra tillsatser som faktiskt kan orsaka delar längs bilens kylsystem för att korrodera snabbare.

Convenience

Vatten är ett mer praktiskt tillsats än kylvätska för människor i nödsituationer, som de i Freeway Traffic. Det är mer riklig mängd än kylvätska. Detta gör det produkten många människor vänder sig till i nödsituationer, även om det bara tillfälligt.

Kostnad

kylvätskan är mycket dyrare än vatten. En gallon kylvätska kan kosta allt från sju till 20 dollar, beroende på märke. De flesta människor har gratis eller billig tillgång till vatten.


Relaterade artiklar


hur till check växellådsolja
Hur organisk motor syra teknologi kylvätska arbete?
hur man rengör en smutsig bil interiör
bilens chassi rostskydd
hur reparera hängande tak klädsel i en bil
rostar omvandlare & hämmare verkligen fungera?
hur man installerar en bakre stötdämpare
hur man installerar broms rotorer utan att byta ut kuddar
hur ofta bör du byta transmissionsolja?
hur man använder gnugga alkohol för att smälta is