krom emblem bil installationen

krom emblem bil installationen

Chrome emblem har använts på bilar sedan tillkomsten av den egna bilen. Emblem är vanligtvis attraktiva, relativt intrikata mönster som är fastsatta på fordonet i ett antal olika sätt. Med tiden dock kan krom emblem börja chip, blekna och ser grådaskig. Chrome emblem kan tas bort och rechromed innan tillbaka på bilen eller i många fall kan ersättas helt med nya emblem. Du kan också installera krom emblem på en bil som inte tidigare har dem

Attachment Metoder

Beroende på typ av fordon krom emblem pågår, kan det sättas fast på en rad olika sätt. Det vanligaste är helt enkelt lim, i vilket fall emblem är fäst på fordonet med ett tunt lager lim. Några emblem kommer med en självhäftande baksida redan installerat, medan andra kommer att behöva limmas på med emblem lim. Emblem kan också installeras med en regel eller ett klipp på baksidan som går genom ett hål i karossen. Om det är ett klipp, då emblemet är helt enkelt trycks på plats och de klipp glida genom hålet och behålla den. Om det är stud, då kan det antingen vara en Gängstift eller en smidig stud som går genom hålet. En smidig stud kommer att ha en liten metall eller plast klipp som glider över stud på andra sidan av plåt och har emblemet på plats. En Gängstift kommer att ha en mutter som trådar på stuteriet från baksidan. De flesta moderna bilar använder lim-on typ krom emblem, medan veteranbilar som Alfa Romeos och Porschar använda krom emblem som har dubbar på baksidan.

Förberedelser

Innan du installerar en kromad emblem, prep området som krom emblem kommer att monteras. Använd ett milt rengöringsmedel som Simple Green (utspädd med tio delar vatten till en del renare) eller ens diskmedel att tvätta området. Torka den med en ren, torr handduk. Torka av området ner med sprit om du ska använda en självhäftande emblem för att främja starka adhesion.

Installera en Glue-on Emblem

Använd målare tejp för att ge dig själv en guide att tillämpa emblemet. Lägg tejpen en rak linje som att rada upp emblemet. Stå tillbaka och se om bandet visuellt ser ut som en rak horisontell linje. Om dina installerar ett emblem med klister redan fäst på baksidan av den, dra bort det och mycket noggrant placera den i rätt riktning, att trycka hårt på den motsatta hörn så att den inte stå på avstånd från den yta på båda ändar . Hålla den på plats i 30 sekunder eller så. Om du använder emblem lim, på en tunn hinna på baksidan av emblemet och sedan trycka den på plats, genast torka bort överflödigt lim som tränger ut.

Installera ett emblem med dubbar

Om emblemet du installerar installeras med nitar och ett klipp, skjut bara reglarna genom hålen i karossen och installera klipp eller muttrar på baksidan för att hålla den på plats . Om du installerar ett emblem med dubbar på ett fordon som inte har hål borrade för emblemet, avgöra var hålen ska gå och sedan placera tejp över området. Använd en borr och lämplig storlek borra små hål för emblem. Ta bort tejpen och installera emblem.


Relaterade artiklar


hur man fixar krom rost
hur reparera en färg chip
hur man får ut luften ur en lastbil radiator
hur man fixar djupa repor i en svart bil
hur man blandar färg & tunnare att måla en bil
hur man använder is sköldpadda vax
hur du tar bort redskap olja från en dodge bakre differential
vad är litiumfett?
hur du ändrar bromsbelägg på en Silverado
hur man återställer ljuset kontrollera bromsen på en BMW 325