hur reparera ett läckande bränsletank i en motorcykel

hur reparera ett läckande bränsletank i en motorcykel

Det finns många skäl för ett motorcykelns bränsletank läcka, inklusive dålig svetsning från fabriken, rost och skador Om motorcykeln tappats eller kraschade, bland andra skäl. En läckande motorcykel bränsletank kan orsaka brand, och det kan orsaka brännskador på huden om den läcker bränsle kommer i kontakt med kroppsdelar. Läckande bränsle kan också fläckar eller förstöra kläder och redskap. Lyckligtvis kan en läckande motorcykel bränsletanken måste behandlas av gör-det-självaren

Du behöver:.
Bränslebehållaren
. Tång.
Skiftnyckel.
Thinner eller aceton.
Små skruvar och muttrar.
Ren trasa.
Plastfolie.
Gummiband.
Luftslang och luftkompressor.
Epoxy Sealer.
Kylare verkstad (om nödvändigt).
Bränsle.


1.
Töm bränslet. Ta bort bränsleledningen från tanken av motorcykeln och låt bränslet rinna ned i en lämplig behållare. Detta är vanligtvis åstadkoms med hjälp av tång för att komprimera tråd slang klämman och dra bränsleslangen från bränsletanken bröstvårtan. Torka upp utspillt bränsle med en ren trasa.
2.
Ta bort bränsletanken från motorcykel. De flesta bränsletankar kommer att ha en bult på undersidan mitt på bränsletanken (du kan behöva lyfta din plats eller ta bort din plats beroende på den aktuella cykeln). Ta bort den här bulten med din skiftnyckel. Tips bränsletanken framåt när du lyfter den bakre delen av tanken, samtidigt som du drar tanken till den bakre.
3.
Låt tanken att ventilera med locket eller öppnas, beroende på stilen i din gas cap. Stöd i processen genom att föra in luftslangen från en luftkompressor i tanken (genom öppnade locket) och tillåta tryckluft att ventilera tanken för 10 till 15 minuter.
4.
Bort några rostangrepp. Häll thinner eller aceton (en till två kannor) i tanken och tillsätt en handfull små skruvar och muttrar i tanken. Slå in påfyllningshålet av din bränsletank med plastfolie och säkra denna med ett gummiband. Skaka bränsletanken och rotera för att säkerställa tunnare och muttrar och bultar ta kontakt med alla punkter i tankens insida. Bultar och muttrar kommer stödet lossnar någon rost från insidan av tanken och skapa små repor i epoxi att ansluta sig till.
5.
Töm tanken. Häll förorenade tunnare och skruvar och muttrar i en lämplig behållare och låt vannan torka. Återigen kan tryckluft användas till stöd i denna process. Detta bör inte ta längre än 15 till 20 minuter.
6.
Applicera epoxi sealer till bränsletanken. Blanda epoxi sealer och gäller till tanken enligt anvisningarna för din sealer tillverkare. Täta tankens påfyllningshålet gång med plastfolie och säkra med en gummisnodd. SLOSH tätningen runt insidan av tanken för att kunna belägga hela insidan av din bränsletank. Häll överbliven Sealer i en lämplig behållare och låta sealer inne i tanken att torka enligt tillverkarens tidsplan som föreslås (normalt över natten).
7.
Byt bränsletanken. I omvänd ordning för avlägsnande steg, installera bränsletanken och fyll på med bränsle. Om det fortfarande bränsleläckage, ta tanken till en ansedd radiator butik och be dem att åter svetsa tanken. Många radiator reparationsverkstäder också fastställa bränsletankar.

Tips och varningar


 • Arbeta i väl ventilerade utrymmen.
 • Se till att följa alla tillverkarens riktlinjer och anvisningar.
 • Arbeta i väl ventilerade utrymmen.
 • aldrig hetta upp en bränsletank. Det finns alltid en risk för explosion.


 • Relaterade artiklar


  mazda 6 oljetråg avlägsnande
  hur man ändrar vindrutetorkare på en Toyota Camry
  när ska du köpa nya däck?
  vad är tecken på en dålig kardanknut?
  hur man använder kvävgas i bildäck
  hur man programmerar toyota nyckelbrickor
  det bästa sättet att rengöra bilen glas
  hur du ändrar Serpentine belt för en ford zx2
  diesel turbo information
  hur du tar bort den bakre skivbromsar på en Yukon