hur man roterar däcken Volkswagen kanin

hur man roterar däcken Volkswagen kanin

Roterande dina däck är en viktig del av fordonsunderhåll. Däck håller längre och presterar bättre när de slits jämnt. En Volkswagen Rabbit är en framhjulsdriven bil, vilket gör att framdäcken att bära tyngre än de bakre däcken. Även äldre modell Kaniner kan få en donut i bålen, de nyare har ett reservdäck i full storlek, som också måste införlivas med rotation mönster. Det låter krångligt, men det är verkligen ganska enkel

Du behöver:.
Tire järn
. Jack.
4 pallbockar.
Momentnyckel.


1.
Bort alla fyra navkapslar och använda ett däck järn för att lossa varje mutter på varje tröttnar på din Volkswagen Rabbit. Navkapslar brukar komma av dig med ett bra ryck på en fälg. Lägg dem bredvid hjulen de kom från som skålar.
2.
Jack upp framsidan av bilen och skjut pallbockar under ramen att stödja det. Ta bort domkraften och upprepa denna process i den bakre delen av bilen.
3.
Vrid muttrarna på ett däck motsols och dra bort dem av bulten dubbar. Ställ in nötter i navkapsel bredvid som däck, så du vet vilka hjulnavet de kom från.
4.
Dra av däcket från och lägga den på marken bredvid navkapsel. Upprepa detta steg för varje däck monterade på bilen. Öppna bagageluckan och ta bort reservdäck i full storlek. Lägg det på marken av stammen.
5.
Flytta full storlek reservdäck till passagerarsidan bakre hjulhuset. Flytta den högra bakre däcket på framsidan förarsidan hjulnavet. Flytta fram förarsidan däck bakom förarsidan hjulnavet. Flytta den bakre förarsidan däck på framsidan passagerarsidan hjulnavet. Plocka upp den främre passagerarens däck, lägga den i bagageutrymme och nära stammen.
6.
Montera den nya förarsidan framdäcket på pinnbultarna i hjulnavet. Dra åt de fem nötter och vridmomentet varje mutter till 90 ft lbs. i ett stjärnmönster med momentnyckel. Upprepa detta på varje däck på deras nya hjulnav. Äldre kaniner kan ha en fyra bult mönster, som du vridmoment i ett kors mönster. De också kan kräva att du vridmomentet till olika inställningar. Se din reparationshandbok.
7.
Ställ domkraften under den bakre delen av bilen och ta bort den från domkraften. Dra bilbockarna ut och sänka bak på bilen. Upprepa denna process på framsidan av bilen.

Tips och varningar


 • Äldre Volkswagen Kaniner får inte ha ett reservdäck i full storlek. Om din inte, flytta varje framdäck till Bakhjulsnavet på samma sida och varje bakdäck till framhjulsnavet på motsatt sida. Inte innefattar en donut i rotation.


 • Relaterade artiklar


  Hur du tar hjulen från en Sportster
  hur man rengör upp ett bilbatteri läcka
  hur du ansluter 12-volts batterier
  hur du ändrar ditt motorns kylvätska
  hur rinna en Ford momentomvandlare
  hur man byter inredning läslampor på en Ford F-150 truck
  Skötsel av toppen genomskinlig plast fönster på en VW Golf
  jeep överföring avlägsnande tips
  hur man rengör och underhålla cabriolet mjuk tops
  Struts vs chocker