hur man installerar våren hissar i en bil

hur man installerar våren hissar i en bil

Under många år bladfjädring har varit ledande inom biltillverkning. Från T-Forden till den jättelika 18 motorcyklister roaming vårt lands vägar, bladfjädrar pryda ett brett utbud av fordon. Problemet med bladfjädrar är att de kan slitas ut och blir mjuk. Detta gör att fordonet sag och sitta lägre än fabriken och fordonet designers planerat. Fördelen med bladfjädrar är att man genom att helt enkelt lägga mer blad, kan du ändra lastkapacitet av fordonet. I båda fallen lägger en fjäder hiss till din bil kan skapa fantastiska resultat.

Du behöver:
domkraft
. 4 pallbockar.
Skyddsglasögon.
Penetrerande olja.
Impact gun (tillval).
Spärrhandtag (långa och korta hylsor).
Lug nut uttag.
Skiftnycklar.
Hammers.


1.
Parkera fordonet på ett plant och hårt underlag. Ställ in parkeringsbromsen och höja fordonet med en domkraft. Placera pallbockar under båda sidor av ramen av fordonet och sänk domkraften tills fordonet vilar på domkraften. Sätt på dig skyddsglasögon.
2.
Ta på skyddsglasögon. Använda en effekt pistol och rätt storlek uttag, ta bort däcken och hjulen från höger och vänster sida av axeln du arbetar på (oftast bak) och rulla dem ur vägen.
3.

Ta bort bultarna från toppen och botten av de stötar och ställ dem åt sidan, med penetrerande olja om det behövs. Ta bort de stötar och ställ dem åt sidan (nu är det dags att ersätta utslitna stötar). Upprepa på andra sidan.
4.
Placera domkraften under bakaxeln att stödja det. Använda en effekt pistol och rätt storlek socket (lite penetrerande olja gör det mycket lättare), ta bort U-bultarna som håller fast axeln till våren. Upprepa på andra sidan. Detta kan kräva några rappar med en hammare för att lossa bultarna. Ta bort axeln.
5.
Placera fjädern lift (hjälpare våren) på toppen av våren förpackningen och säkert enligt tillverkarens anvisningar. Ominstallera axeln med hjälp av ny hårdvara i hissen satsen.
6.
Tillbaka chocker och hjulen. Ta bort alla pallbockar och lägre fordon.

Tips och varningar


 • En hjälpare kommer att göra denna process mycket enklare.
 • Arbeta aldrig under en fordon utan ordentlig stöder.


 • Relaterade artiklar


  hur du kan få en ny bränslepump i en Cheva aveo
  hur man byter en slutsignal på en jeep
  hur du ändrar bakgrund registreringsskylten på en dodge ram
  Hur berätta om däck orsakar bil vibrationer
  hur du tar bort en arm toyota torkarblad
  hur man installerar en switch bromsljus på en golfbil
  buick säte avlägsnande
  hur du kan få ner ett konvertibelt tak på en Chrysler Sebring med nyckelbrickan
  hur man beräknar en ring & pinion utväxling
  hur man rengör dimmigt bilrutor