hur du tar bort ett porslin tändstift från en dodge ram

hur du tar bort ett porslin tändstift från en dodge ram

Tändstiften på bensinmotorn på din Dodge Ram innehålla en skyddande metall grundstötning skal runt en porslinsisolantens. Dodge rekommenderar att du byter ut tändstiften ungefär var 20. 000 eller 30. 000 miles körning. Installera nya kontakter är nödvändigt att ordentligt antända luft /bränsleblandning och säkerställa goda motorprestanda

Du behöver:.
Mjuk borste eller cykel luftpump
. 5/8-inch eller 13/16-inch tändstiftshylsor.
Stor Ratchet förlängning.
Ratchet.
Rundtråd bladmått.
Ny motorolja.
Silikon dielektrisk förening (om nödvändigt).


1.
Ta en av tändkablarna av boot på en av tändstift och vrid det medan du drar boot av tändstiftet. (Dra aldrig i kabeln eller så kan du separera tråd från metal kopplingen inne i stöveln och förstöra anslutningen. )
2.
Rengör området runt tändstiftet med en mjuk borste eller en cykel luftpump för att förhindra smuts och skräp från att falla in i cylindern när du tar bort pluggen.
3.
Montera en 5/8-inch (16mm) eller 13/16-inch (21mm) tändstiftshylsor med en stor Ratchet förlängning. Skruva loss tändstiftet med en spärr och dra ut kontakten från motorn huvudet.
4.
Kolla klyftan av den nya tändstift du installerar med en rund mätare tråd känselspröt. Den Tune-Up Specifikationer etikett på motorrummet eller din bil instruktionsbok bör ge rätt lucka för din tändstift. Om det behövs ringer en Biltema eller återförsäljare och be om denna information.
5.
Justera avståndet genom att skicka en kabel i rätt storlek mellan sidan och mittelektroden på spetsen av pluggen. Om det stämmer, bör kabeln dra något mellan elektroderna. Vid behov försiktigt böja sidoelektroden med bockverktyg delen av bladmått.
6.
Dit den nya kontakten i uttaget och spärrfunktion förlängning. Applicera en droppe ny motorolja till gängorna på nya plug.
7.
Starta kontakten på topplocket för hand med hjälp uttaget och Ratchet förlängning endast.
8.
Slutför dra åt tändstiftet med spärrfunktion. Metallen packning i botten på tändstiftet gängor bör stadigt plats på topplocket montering, men inte för hårt kontakten eller du kommer att beröva trådar.
9.
Applicera en liten mängd silikon dielektriska förening av metallen kopplingen inne i kabeln uppstart, om ditt RAM-modellen är utrustad med ett elektroniskt tändsystem.
10.
Tryck tråd boot över tändstiftet ordentligt . Du bör höra eller känna metall kontakten inne i stöveln snäppa på plats över tändstiftet staven.
11.
Fortsätt ersätter resten av tändstift följande steg 1 till 10.


Relaterade artiklar


hur man skall avgöra slutlig utväxling
hur man upptäcker en dålig u gemensam
hur man kan kontrollera och tillföra mer luft till däck
hur man installerar ford tändkablarna
vad gör begagnade bilhandlare lägga in en bil att lukta nya?
hur man ändrar chevy lumina vindrutetorkarblad
hur tjänsten din sändning själv
hur du återställer oljenivån med OnStar
hur man byter en Sebring termostat
hur man rengör den bakre plast fönster på en Porsche cabriolet