fordonsindustrin felsökningstips

fordonsindustrin felsökningstips

Har problem med din bil är en av de olyckliga händelser du kommer sannolikt stöta på som en bil ägare. Bilar har hundratals delar och veta vad som är trasigt kan ofta lätta ditt sinne när de upplever ett nytt problem. Att veta hur man felsöker din bil kan göra dig till en bättre, mer ägaren uppmärksam bil och eventuellt spara pengar i reparationer räkningar

Noise

Om du hör ljud från bilen, försök ta reda på var det har sitt ursprung. När du hör högljudda, skrikande ljud från hjulet, kontrollera om din bromsbeläggen har slitits ned eller om bromsvätskan är låg. Ett högt skrika från däcken kan tyda på att bromsarna inte tillämpas.

Om du hör ett högt skrika från motorn, en eller flera av de bälten kan vara lös och behöver skärpas. Om det är kallt ute, se om det skrikande slutar efter att motorn har haft tid att värma upp. Om den gör det, är bältet sannolikt upphandlande och lossa med temperaturen, vilket indikerar att det är löst.

Om du hör ett klickande ljud från motorn, kan en av fläktbladen är böjbart och knackar mot höljet, eller oljan i motorn är låg och kolven arbetar för hårt. Kontrollera vätskenivån av oljan för att förhindra skador på motorn kolvar.

Om du hör skramlar under bilen, kan ljuddämparen vara lös. Titta under bilen för att se om det hänger ovanligt låg.

Läckage från dörren

Om du upplever läckor, ta en titt på färgen på vätskan som släpps ut från fordonet. Om fläcken är svart och tjock, kan axlarna vara läcker. Motor olja är också svart, men det kommer att vara tunna och kommer sannolikt att sjunka in på uppfarten. Om vätskan är klar och har en lukt, är det troligt bromsvätska. Kontrollera att alla bromsslangar är fria från skador. Om du ser en gul, grön, rosa eller orange vätska som är mycket ljus, har du en kylvätska läcka. Kontrollera kylaren för att se till att den fungerar och det finns inga brutna linjer eller sprickor. Om du ser röd vätska, är din växellåda läcker. Få detta kontrolleras av en mekaniker direkt.

Luktar

Lukten kan tyda på allvarliga problem med ditt fordon. Om du inte är en erfaren mekaniker, få ditt fordon kontrolleras av en tjänst professionell. Om det är en söt lukt i bilen, har du ett frostskyddsmedel eller kylvätska läcka. Du kommer förmodligen se ångan stiger från under huven också. Om det finns en tjock svart rök och en tung doft, är oljeeldning. Stäng av motorn på en gång och få din bil bogseras till en tjänsteleverantör. Om du luktar svavel, eller lukten av ruttnande ägg, har du ett utsläpp problem.


Relaterade artiklar


hur man kan bryta i nya bryta kuddar
hur man rengör utsidan av plast gastankar
Struts vs chocker
hur man installerar vindrutetorkare på en Lexus ls400
hur man byter bränsle filter på en dodge ram diesel
hur man får lukt ur bil ventiler
hur man berättar vilken modell motorn i min bil?
Hur får man en bränslepump från en Ford bränsletank
hur du tar bort korrosion från ett batteri tråd
hur kontrollerna av transmissionsolja på en Jeep Patriot