diy Dodge Charger 60k tune-up

diy Dodge Charger 60k tune-up

Dodge Charger och det är systerfartyget 300C är två av de mer särskilt pålitliga bilar i amerikanska stallet och bör så förbli en tid så länge underhållsplanen följs. Även om de flesta människor vet att lite av grundläggande underhåll kommer att gå en lång väg mot att se någon rida funnits så länge, kan det komma som en överraskning precis vilka saker som tenderar att bli förbisedda

Du behöver:.
Phillips-chef skruvmejsel.
Inredning klipp borttagningsverktyget.

Motor

Byta ut luftfiltret och tändstiften ska vara en självklar tune-up steg, men du kanske vill passa på att installera en god eftermarknad luft -filter och tändstift. Alla oljeimpregnerad luftfiltret kommer att förbättra prestanda och ekonomi, men K N: s är mest populära. Hoppa över fyra-elektrod tändstift, din Hemi kommer att vara lika nöjd med en bra uppsättning med enkla eller dubbla elektrod platina pluggar. Byt ut din olja med en bra syntetiska, och spola kylsystemet med ny kylarvätska.

Transmission

En av de mest förbisedda punkterna på någon tune-up-lista är transmissionsolja. Tranny vätska kommer att börja bryta ner och förlora sin förmåga att smörja efter ca 50K miles, så en fullständig vätske-och filterbyte bör vara obligatorisk. Överväga att investera i en "power-flush", som går ungefär $ 140 och kommer att ersätta varje uns av begagnade vätska med färsk. Detsamma gäller för överföring fall på all-wheel-drive Laddare.

Du kanske vill överväga att ersätta den differentiella olja med bra syntetiska när du är där under, men det krävs inte vid 60K .

kupéfilter

Stugan Luftfiltret är ansvarig för att ta bort damm och smuts från luften, och du behöver nästan säkert en ny. Det är dubbelt sant i dammiga klimat, eller sådana som bidrar till höga pollen räknas på våren. Stugan Filtret sitter i botten av vindrutan på passagerarsidan, under luft-luftintagen. Ventilskyddet bör lätt fälla upp för att möjliggöra snabb byte av luftfilter, som går omkring $ 31 från Advance Auto.

Inspektioner och rådgivning

Du kommer att behöva kontrollera ett par saker att se om de är i behov av reparation /utbyte. CV (konstant hastighet) axlar är en känd svag punkt på Chargers, kontrollera tillståndet hos din genom att försöka vrida axeln axeln när bilen är i parken. Alla spelar indikerar ett behov av nya axlar.

Kontrollera även bromsrör, rotorer, hjul och däck. Nya bromsbelägg är aldrig en dålig idé, och du kan inte rotera däcken för ofta. Kontrollera skarvar i avgassystemet för läckor, samt drive-axeltätningar. Bränslefilter blir ofta igensatt med tiden och är billiga att ersätta.


Relaterade artiklar


det bästa sättet att värma ett garage
hur ändrar dimma ljuset i en Ford Fusion
hur man installerar blad Anco torkare
hur man förbereder du bilen för vintern
hur man ändrar bmw vindrutetorkare
hur man gör automatiskt vätska Window Washer
hur man byter motor honda fästen
hur man skapar en trafikarbetet och underhåll log häfte
hur man ansöker däck dressing
hur man sätter en ventilspindeln kärna i ett däck