överkoppling instruktioner

överkoppling instruktioner

Användningen av startkablar i en bil kan vara skrämmande eller förvirrande om det är första gången du använder sådana verktyg. Försöker lista ut vad som händer där och hur du ansluter dem är stressande och farligt om man inte vet vad du gör. Lägg till olika sammanhang fläckar och batterier i bilar, och du har en hel drös problem för en nybörjare med ett dött batteri

placering batteripolerna

startkablar har två olika färger: rött för plus och svart till minus. Bilen (vanligen dess batteri) har motsvarande färger eller tecken för att visa var startkablar kommer i kontakt: "+" eller röd för positiva, "-" eller svart för negativa. Detta är fallet för alla fordon.

Lokalisera platsen att ansluta startkablar i kan vara mycket svårt. Vissa bilar har batterier som sitter under sätena eller i obekväma arbetsställningar och därför kommer att ha två tjänster inom motorrummet märkta som positiva och negativa. Andra bilar har sina batterier placerade på framsidan av motorn eller under ett hölje innanför motorrummet. Instruktionsboken kan hjälpa dig att hitta bilbatteri eller tjänster som hoppare.

Ansluta startkablar

Börja med att koppla positiva och negativa kablarna till motsvarande terminaler på en bil, och sedan gå till nästa bil och kontakt de positiva och negativa där. Den ordning i vilken du ansluter bilar eller den positiva eller negativa kablar spelar ingen roll. Allt som räknas är att när processen är avslutad, är de två bilar som är anslutna via startkablar med de positiva och negativa kablarna på deras motsvarande fläckar på bilbatteriet.

Nu, bilen med de döda Batteriet kommer att ha tillräckligt med kraft för att kunna vända på motorn och starta bilen. Beroende på hur lite kraft som finns kvar i batteriet, kan den behöva sitta få mer av en avgift innan den har tillräckligt med kraft för att vända på. Rev motorn på den bil som redan är igång för att skicka över extra kraft till de döda batteriet.

Varning

Anslutning av startkablar på fel sätt kan blåsa säkringar tillsammans med bilens datasystem. Detta kan leda till kostsamma reparationer inne i bilen och leda till en hel röra av andra problem. Om du är osäker på rätt anslutningspunkter, hänvisa till bruksanvisningen innan du går vidare så att inte skada bilen på något sätt.


Relaterade artiklar


däck monteringsverktyg
hur en bil A / C kompressor fungerar
hur man rengör mocka bilsäten
hur man byter främre bromsbelägg på en kinesisk skoter
bil problem med bakre hjullager
hur man roterar bil-och lastbilsdäck
blazer huvudcylinder reservoar avlägsnande
hur du lagrar bilar under presenningar
hur man byter batteri i en mercedes nyckel
hur man byter vätskorna i en Toyota mammutträd