hur marken en plug släpvagn ljus på en lastbil

hur marken en plug släpvagn ljus på en lastbil

Jordning plugin släpvagn ljus under installation är avgörande för att belysningen ska fungera korrekt. Jordledaren kompletterar den elektriska kretsen, och utan det, ljuset kommer antingen inte ljus eller mycket svagt. Ground problem är nr 1 anledningen till lampor inte fungerar korrekt på fordon och släpvagnar. När du installerar en jordledning, det finns ett par saker du kan göra för att säkerställa att marken kommer att vara tillräckligt så att din släpvagn lamporna fortsätter att arbeta dag efter dag

Du behöver:.
Grinder eller slipmaskin.
Avbitartång.
Avisoleringstänger.
Värme-krympslang.
Skarvhylsor.
Crimptänger.
Butan fackla.
Wrench set.
Hylsnyckelsats.


1.
Leta ett tomt hål inom ramen för din lastbil. Borra inte någon ny hål om du inte har något annat alternativ. Borrning ytterligare hål skulle kunna försvaga ramen.
2.
Använd en liten kvarn eller slipmaskin för att rengöra ytan runt hålet. Ta bort all rost, smuts eller färg i ca u00BD cm runt hålet så du är jordning till ren metall.
3.
Kör din jord till kontakten på lastbilen i hålet för att bestämma den längd som behövs. Klipp kabeln till rätt längd med ett par avbitare. Strip om 5 /8 tum av isolering av wiren hjälp av en uppsättning Avisoleringstänger och vrid den exponerade delarna tillsammans med fingrarna.
4.
Skjut en bit av värme-krympslang på kabeln. Installera en crimp-on ring kontakten på kabeln. Sätt in den skalade änden av kabeln i kontakten och crimp kontakten på kabeln med ett par klämtång. Skjut värme-krympslang på änden av kontakten, och värm med butan fackla tills limmet kommer ut i slutet av slangen.
5.
Sätt en bult med en stor bricka i hålet som du kommer att använda. Skjut ringen kontakten på sidan av bulten som sticker ut ur hålet, och placerade en stor bricka och mutter på bulten. Dra åt skruven med en skiftnyckel på ena sidan och en socket och kransen på den andra.
6.
Dra kablarna längs ramen så att den inte skadas. Du har nu en bra grund som håller i många år framöver.


Relaterade artiklar


hur du tar bort armstödet för en Silverado
hur du tar bort min Toyota platser tacoma lastbil för att komma till mattor
hur man gör vindrutetorkare längre
alternativ till en lastbil säng matta
hur du lägger till automatisk transmissionsolja en Jeep Cherokee
hur man fixar brinner i bilklädseln
toyota broms avlägsnande
hur man lyfta upp en Cheva astro van
auto rostskydd
hur du tar bort O2-sensorn på en Honda Accord