hur man rengör svart krom

hur man rengör svart krom

Black Chrome är ett alternativ förkromning process som har blivit allt mer populärt i ett antal tillämpningar, inklusive medicinsk utrustning, ljudutrustning och eftermarknaden i bilar, där den används på objekt som trim och hjul. Som namnet antyder, har svart krom ett dramatiskt mörk, rökig look. Rengöring och polering svart krom delar liknar normal kromade delar, men svart krom är lite mer mottagliga för repor, fläckar och fingeravtryck

Du behöver:.
Vatten och slangen (slang för bildelar).
Micro-fiber handdukar.
Milt rengöringsmedel (diskmedel eller Simple Green).
Mjuk borste (för hjul).
Chrome polish.
Automotive vax säker för klarlack.


1.
Skölj av svart krom delar med vatten från en slang eller en handduk som har dränkts i vatten. Torka krom omedelbart med en ren, torr mikrofiber trasa. Det rekommenderas att använda luddfri, microfiber detaljer handdukar så att ludd inte blir kvar på krom.
2.
Tvätta krom med ett milt rengöringsmedel och en ren, mikrofiber handduk. En milt rengöringsmedel kan diskmedel som har blandats med vatten eller något liknande Simple Green som har spätts 10 delar vatten till en del Simple Green. Spray eller torka av rengöringsmedlet på de delar som du rengör och sedan försiktigt skrubba dem med en mikro-fiber handduk. För större objekt som hjul, kan du använda en mjuk hjul-rengöringsborste att skrubba mellan hjulen och svåra att nå områden.
3.
Skölj krom bort med vatten och torka noggrant med en ren och torr microfiber handduk.
4.
Ta bort alla fina repor och virvlar med en god kvalitet krom lack som den typ av mödrar (se Resurser). Mödrar hävdar att deras krom lack är säker på svart krom samt regelbundna krom. Spray eller torka på en liten mängd av den polska och sedan polera bort det med en ren handduk.
5.
Avsluta detaljer processen genom att tillämpa en hög kvalitet fordonsindustrin typ av vax till yta krom. Applicera krom med en trasa och polera sedan med en ren handduk tills vaxet är borta. Var noga och använda en vax som är säkert för klarlack för att undvika att skada svarta förkromning.

Tips och varningar


 • Vid rengöring svart krom delar, se du inte ren och polera dem när de är varma. Låt delarna svalna innan du rengör dem. Använd inte slipande polermedel på svart krom ytor, detta kan repa eller förstör finish.


 • Relaterade artiklar


  hur du vaxa bilen ordentligt
  hur man byter glödlampor corvette strålkastare
  hur du tar bort en stor lastbil nav
  den genomsnittliga löptiden för broms rotorer
  hur du tar bort en strålkastare kapsel
  vad lösningsmedel röjer upp automatisk transmissionsolja?
  hur man kan bli av insekter i min bil
  hur man rengör fel i krom motorcykel rör
  Hur vet man att en knacksensorn är dåligt?
  Vilka är fördelarna av däck korslagerdäck?