hur man byter termostat på en Elantra

hur man byter termostat på en Elantra

Hyundai Elantra, liksom alla andra fordon, kräver regelbundet underhåll och reparation. Ändra en termostat i en Elantra är en grundläggande mekaniska reparationer att alla Elantra ägaren kan göra hemma med enkla verktyg. Termostaten ibland kommer att bryta och orsaka mätaren motortemperatur att läsa varmt. Detta innebär inte nödvändigtvis att motorn är för varm, bara att termostaten ska kontrolleras och vid behov bytas ut

Du behöver:. .
Hylsnyckel
Skruvmejsel.
Tång.
Trasa eller handduk.
Kylvätska och vatten.


1.
Stäng av motorn och låt en timme eller så för motorn att svalna. Att försöka ändra termostaten på en varm motor kan lätt bränna händerna.
2.
Hitta radiatorn avtappningspluggen på undersidan av kylaren mot mitten av fordonet. Detta är normalt en rund orange eller gula pluggen med en Philips skruv mönster. Dra ur kontakten och låt vattnet rinna ut.
3.
Följ övre kylarslangen från kylaren till motorblocket. Slangen kommer att leda direkt in i termostathuset.
4.
Ta av locket motorblocket genom att ta bort de fyra bultarna som håller den på plats. Detta är normalt en plastkåpa över mitten på motorn.
5.
Bort de två skruvarna på termostathuset med en lämplig skiftnyckel. Placera en trasa under kylarslangen nära termostathuset. Vatten kommer att läcka ut i en minut, och riktlinjerna kommer att bidra till att suga upp vattnet. Bänd isär termostathuset och att allt vatten att rinna ut.
6.
bort termostaten från huset. Ta tag i toppen av termostaten med en tång, vicka och dra samtidigt. Placera den nya termostaten i huset och se till att den passar ordentligt. Byt ut bostäder och motorblocket locket och sedan fylla kylaren med vatten och kylvätska. Starta motorn och titta på dina temperaturmätare för att se till att termostaten fungerar som den ska. Temperaturen nivå bör gå tillbaka till normal.

Tips och varningar


 • Tömning av radiatorn är en valfri åtgärd. Du kan förbigå detta genom att ta bort kylarslangen från termostathuset och låt vattnet rinna direkt från blocket.
 • Vid byte termostaten, anser spola ur kylaren också. Konsultera din handbok om korrekt förfarande.
 • Se till att du ges tillräcklig tid för din motorn svalna innan du utför något underhåll.
 • Låt aldrig motorn igång när du byter termostat.


 • Relaterade artiklar


  vad gör begagnade bilhandlare lägga in en bil att lukta nya?
  hur man avväpna utföra service signalen på Jeep Grand cheroke Laredo
  hur man målar en racerbil
  bilens chassi rostskydd
  hur man byter lampor jeep svans
  auto läder rengöring
  hur man byter lampor saab xenon
  hur man rengör din rotorer & bromsar före installation
  hur man håller främre rotorerna skivbroms från rost
  hur man använder en värmare motorblock