hur man byter en ford bakre ändavslutning

hur man byter en ford bakre ändavslutning

Det finns två sälar som brukar kallas bakkanten sälar i Ford bakre differential, drevet tätning och differential locktätning. Alla dessa tätningar med största sannolikhet kommer att misslyckas någon gång i livet av en Ford fordon, men ersätter någon eller båda är inte svårt. Ford skillnader skall underhållas antingen 45. 000 eller 100. 000 miles, beroende på typ av redskap smörjmedel. Vid service differentialen kommer locktätning bytas ut, men det finns tillfällen då det kan läcka före eller efter en tjänst.

Du behöver:
Drop pan
. Hylsnyckelsats.
Skruvmejsel.
Klädhängare.
Nya drevet tätning.
Gummiklubba.
Broms renare.
Rakblad (tillval).
Trasor.
Svart RTV.
Ersättning redskap smörjmedel.
Ford differential tillsatsen.


1.
Placera droppe pannan under den bakre differential och använda eluttaget välja att ta bort fästskruvarna skillnaden locket på plats. Du kan behöva försiktigt bända bort locket från skillnaden med en skruvmejsel, se till att inte göra mål tätningsytorna eller snedvrida locket.
2.
Ta bort skruvarna som håller drivaxeln på framsidan av skillnaden. Dra drivaxeln bort, så böja klädhängare runt drivaxeln och hänga den från ramen åt sidan så att den inte vilar på marken.
3.
Använd din skruvmejsel för att spaken drevet sigill ur differential, återigen försiktigt så att inte göra mål eller på annat sätt skada tätningsytan.
4.
Installera det nya drevet tätning. Ta en stor sockel, ungefär en 1 tums eller större som passar ihop med omkrets nya drevet tätningen och vila den över den yttre kanten av tätningen med tätningen s inre kanten vilar inuti differentialen. Knacka försiktigt uttaget med gummihammare tills tätningen sitter på plats i differential.
5.
Tillbaka drivaxeln.
6.

Spray skillnaden locket nere med broms renare och se till att ta bort hela den gamla packningen och tätningsytan på differentialen. Om du möter en tuff plats av gamla packningar som inte går bort, helt enkelt skrapa bort det med ett rakblad, försiktigt så att inte skära dig själv.
7.
Torka kåpan och tätning yta på skillnaden nedåt med trasor för att få alla Lube och packningsmaterialet av.
8.
Placera en tunn sträng av svart RTV runt tätningsytan av skillnaden locket. Den pärla bör inte vara tjockare än en u00BC-tums.
9.
Placera skillnaden tillbaka locket på differentialen och installera om bultar, skärpa dem i en korsning mönster som du skulle muttrarna på en bil.
10.
Använd din hylsnyckel, utan uttag på det, att ta bort pluggen från sidan av differentialen.

11.
Fyll skillnaden med den angivna redskap smörjmedel och differentierad tillsatsen tills du kan bara röra den när du sätter fingret i fylla hålet. Detta bör ungefär två till två och en halv liter. Se till att använda hela flaskan med tillsats. När du är klar, sätt tillbaka pluggen. Se bilens specifika bruksanvisning för typ av vätska och kapacitet. Du kan behöva besöka din lokala Ford delar återförsäljaren att köpa vissa syntetiska växel smörjmedel och tillsatser.


Relaterade artiklar


hur du kan få ner ett konvertibelt tak på en Chrysler Sebring med nyckelbrickan
kylfläkten problem
Vilka är orsakerna till att en scoring bromsrotortemperatur?
Hur fungerar flytande huvud fungerar packning reparation?
vilka bilar gör när du har en dålig tändstift?
hur man använder ett batteri anbud på din gas scooter
hur man återställer en Honda Fit lätt olja Minder
hur man rengör massa sensorn luftflödet i en Mercedes Benz
hur man får den blå saker utanför däck
det bästa sättet att ta bort bakluckan på en Ford F-150