hur man byter en Cheva truck termostat

hur man byter en Cheva truck termostat

Termostater ger temperaturreglering för ditt fordon. En termostat är nödvändig för en motor för att förmedla en korrekt temperaturavläsning till din temperaturmätare. Termostater, liksom många andra bildelar, kommer så småningom att slitas ut och måste ersättas. Byta termostaten på en Cheva lastbil är en relativt enkel process om du följer några riktlinjer. Även modeller variera något i motorn struktur, är processen för att ändra termostaten stort sett utbytbara med alla modeller.
1.
Låt motorn av fordonet för att svalna från de senaste operation. Vänta minst en timme eller mer innan du ändrar termostaten. Öppna suffletten, som ger snabbare nedkylning.
2.
Ta av kylarlocket på toppen av radiatorn och hitta kontakten radiatorn rinna på botten av radiatorn. Detta är normalt en plastplugg med en skruv-hatten. Ta bort den och låta radiatorn rinna.
3.
Följ nedre kylarslangen in i sidan på motorblocket. Slangen kommer att köras direkt i termostathuset på motorblocket. Höljet är något rund i formen fast med två små bultar.
4.
Lägg en handduk under termostathuset för att suga upp läckande vatten. Ta bort bultarna termostathuset. Bänd isär höljet och låt vattnet rinna ut på handduken.
5.
Bort termostaten genom att ta tag den på toppen med en tång. Vicka och dra samtidigt, och termostaten kommer att komma ut. Ersätt med den nya termostaten och åter fästa höljet.
6.
Tillbaka ner radiatorn dräneringspluggen, fylla kylaren med vatten och kylare, och sedan ersätta överdelen. Starta fordonet och observera temperaturmätare för att säkerställa att fordonet har temperaturen i en normal läsning.

Tips och varningar


 • Rådfråga fordonets bruksanvisning för korrekt termostat installation instruktioner.
 • utföra aldrig underhåll på en kör fordonet.
 • säkerställa att fordonet har svalnat ordentligt innan ändra termostaten.
 • Motorer blir mycket varma och kan lätt bränna exponerad hud.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort torkararmarna på en korvett
  hur man byter en avlägsen nyckel
  hur man rengör galvaniserad släpvagn fälgar
  Fakta om Optima batterier
  hur man byter en switch strålkastare dimmer
  hur du kan få växellådsolja i en bakaxel av en Dodge 1500 pickup
  hur man kontrollerar oljan i en Z4
  varför använda borrade broms rotorer?
  energisparande tips för bilar
  hur man byter termostat på en Elantra