hur ladda ac i en Ford Focus

hur ladda ac i en Ford Focus

Övertid luftkonditioneringssystemet på din Ford Focus får börja blåsa varm luft eller ta mycket lång tid att kyla ner en bil, som båda är tecken på att luftkonditioneringen behöver laddas. Du kan välja att ta bilen till en mekaniker, men detta kan bli ganska dyrt. Alternativet är att köpa en burk R134a köldmedium som har en slang med och ladda systemet själv. När du har följt alla nödvändiga åtgärder och slutade ladda din Ford Focus luftkonditionering, kommer du att ha sval luft i bilen igen.

Du behöver:
bruksanvisning
. R134a användas.


1.
Låt Ford Focus svalna i minst en halvtimme innan du påbörjar något arbete under huven.
2.
Leta upp tjänsten beslag på luftkonditionering. Se de fordon instruktionsboken för att hitta den exakta platsen. De höga sida montering finns på slangen från kompressorn till kondensorn. Den låg passning i sidled finns på sugslangen går från ackumulator till kompressorn.
3.
Anslut ladda slang och ventil till kan av köldmedium. Instruktioner finns på den sida av köldmedium kan.
4.
Sätt på ventilen på kan av köldmedium genom att vrida ventilen. Detta punkteringar upp i kan samtidigt släppa en liten mängd luft-och kylvätska. Var noga med att stänga ventilen för att förhindra förlust av köldmedium. Koppla in tjänsten slangen, medan du håller burken upprätt, till låg passning i sidled.
5.
Starta fordonets motor och vrid luftkonditioneringen på den högsta inställningen. Öppna ventilen på kan av köldmedium så att ångan till värmepump. Det är bra att ha en annan person hjälpa till genom att sitta i bilen och vänta på luft att komma svalare, annars kommer du att kontrollera luftkonditionering med några sekunders mellanrum.
6.
Fortsätt att ladda luftkonditioneringssystemet tills hela kan av R134a är tom eller tills luften uppnått maximal kyla. Stäng ventilen på köldmediet och stäng av motorn. Frånkopplad burken från låg-passning i sidled. Upprepa processen vid behov.


Relaterade artiklar


ersätta bromsbelägg på en Mazda MPV
Skötsel av toppen genomskinlig plast fönster på en VW Golf
Hur berätta om en startmotorn fungerar?
hur man använder en tillfällig reservhjul
hur man kan spara pengar genom att gör-det-själv automatisk underhåll
hur man byter kylare kylvätska i en Chrysler Sebring
hur du tar bort en dodge ram stänkskärm
hur man roterar dina däck inklusive reservdelar
hur tjänsten din sändning själv
hur man kopplar en Fram bränslefilter