Hur identifiera ett urladdat batteri cell

Hur identifiera ett urladdat batteri cell

Alla blybatterier innehåller enskilda celler. De enskilda celler i ett blybatteri innehålla en avgift från 2,2 volt upp till 2,4 volt per cell. En 12-volts blybatteri ha sex celler. En 6-volts blybatteri håller bara tre celler. Dessa celler är elektriskt förbundna med varandra för att ge den slutliga utspänning av de särskilda batteriet. Det finns flera metoder för diagnostik av battericeller

Du behöver:.
Batteriladdare
. 12-volts eller 6-volts bil strålkastare.
DC-voltmeter.
Hydrometer.
Batteri belastning testare.


1.
Ladda batteriet på en batteriladdare. Varje provning av batteriet skall ske på ett fulladdat enhet. Testa ett batteri som inte är fulladdat, kommer att ge felaktiga avläsningar under testprocessen. Följ batteritillverkarens instruktioner för laddning denna typ av bly-syra batteri. Om du är osäker på laddningen, lokalisera tillverkningsnumret servicetelefon. Detta gratisnummer ligger på toppen av alla batterier som säljs i USA.
2.
Låt batteriet sitta sysslolös under minst tre timmar efter laddning. Det är bättre att låta 12 timmar att passera för bästa resultat i tester. Ta bort ytladdningen från batteriet. Bifoga en bil strålkastare till batteriet och låta lampan att fungera i några minuter. Se till att använda rätt spänning lykta för batteriet. Med andra ord, bara ansluta en 12-volts lampa till ett 12-volts batteri. Stäng av lampan. Batteriet är redo att testas.
3.
Använd DC voltmeter och kontrollera spänningen på batteriet. Placera den röda sladden från voltmetern till den positiva (+) polen på batteriet. Tryck på svart kabel från voltmetern till negativa (-) polen på batteriet. Voltmetern bör läsa på området för 12,4 volt eller mer för en 12-volts batteri. En 6-volts blybatteri bör läsa 6,2 volt eller mer. Någonting mindre än denna spänning, för någon typ av batteri, visar en dålig cell.
4.
Använd en hydrometer för att kontrollera den specifika vikten av batterivätska i varje enskild cell. Om batteriet är slutna blybatterier (SLA) hoppa över detta steg och fortsätt till steg 5. Du kommer inte ha tillgång till enskilda celler i ett SLA batteri. Ta bort det översta mössor från varje cell. Dra ett urval av cellens vätska i hydrometer. En specifik vikt läsning av 1,225 eller högre indikerar en bra cell. Lägre värden kan tyda på antingen en dålig cell eller sulfatering till blyplattorna. I båda fallen kommer en låg densitet visar nu en dålig batteri cell.
5.
Fäst lasten testare till batteriet enligt tillverkarens anvisningar. I de flesta fall kommer den röda klämman anslutas till den positiva (+) polen på batteriet. Den svarta klämman kommer att knytas till den negativa (-) polen på batteriet. Tryck lasten omkopplaren för den tid som anges på framsidan av testare. Olika typer av batterier kommer att ha olika tillfällen tester belastning. Läs mätaren på framsidan av testaren. Mätaren kommer att ha en beskrivning om vad värdena betyder i ansiktet av lasten testare. I de flesta fall innebär en "bra" att läsa ett bra batteri. En "dålig" läsning: en dålig batteriet.

Tips och varningar


 • Ladda batterierna i områden med god ventilation. Batteriet avger explosiva och brandfarliga gaser under laddningen.
 • hand om batterierna efter lokala återvinning. I de flesta områden är det mot miljölagstiftningen till batterier i alla deponier område, och alla batterier ska återvinnas.


 • Relaterade artiklar


  hur man målar plast motorhuven
  hur man byter bakljus & skygglappar
  hur man blandar färg & tunnare att måla en bil
  hur man mjuka upp gummi auto trim
  varför serpentine bälten gnissla?
  hur man gör med begagnade däck i Gwinnett
  Hur byter jag radiatorn vätska i en Cheva lumen?
  hur man installerar en pump bosch bränsle
  hur ändrar luftkonditioneringen filtret i en Saturn ion
  Hur dieselmotorer arbete?