Fördelarna med kväve i däck

Fördelarna med kväve i däck

Kvävgas har länge använts för att pumpa däcken på race bilar och flygplan. Regelbundna luft är cirka 78 procent kväve, 21 procent syre och 1 procent vattenånga. Det syre och vattenånga kan försämra däck och hjul, förkorta däckens livslängd. Kväve inflationen är nu tillgänglig från många kommersiella och personbilstrafiken däckåterförsäljare.

Långsammare lufttryck Förlust

Ett däck pumpade med jämna tryckluft kommer att förlora cirka en och en halv till två psi tryck per månad. De flesta av tryckfallet beror syremolekyler genomsyrar genom däcket gummi. Byte av luft med 95 till 98 procent kväve reducerar trycket förlust mindre än hälften psi per månad. Eftersom många förare inte regelbundet kontrollera sin lufttryck, kommer kväve inflationen tillåta sina däck att upprätthålla korrekt inflation längre. Den största fördelen med ordentligt pumpade däck är optimal bränsleekonomi.

minskad korrosion

Syre kan orsaka oxidation av däck gummi och korrosion av metall och lättmetallfälgar. Vattenångan i luften kan påskynda dessa processer, särskilt under press i likhet med tryckluft i ett däck. Korrosiva verkan både syre och vattenånga multipliceras när ett däck blir överhettad på grund av för lågt lufttryck. Kväve är en inert gas och kommer inte att orsaka korrosion eller rost. Kväve kommer inte heller att försämra tätningarna i luft ventiler, ytterligare förhindra tryckfall.

Förbättrad däckets livslängd

Använda kväve att trycksätta däck har fördelar framför vanliga luft i däcket livslängd. De största hoten mot däckets livslängd är värme och ojämn slitage. Båda dessa resultat av felaktig däcktryck, med hjälp av kväve kommer att hålla en jämnare däcktryck under löptiden för ett däck. Dessutom kommer gummi innerfoder av ett däck försämras över tiden i en luftmiljö. Som förnedrar gummering, kommer lufttrycket att förloras snabbare, påskynda effekterna av under övertryck. Kväve kommer inte att orsaka innerfoder i ett däck för att bryta ned, förlänga dess livslängd. Enligt den innovativa Balancing webbplatsen kan pumpning av däck med kväve förlänga däckets livslängd med upp till 25 procent. (Se Referenser 1)


Relaterade artiklar


Hur man tar loss en dragkrok från bilen
kan du blanda vanlig olja med Amsoil?
Hur man använder en lera bar på en Vette
hur du tar bort Holley boosters
hur man installerar spiralfjädrar på chocker
hur man kan hoppa starta ett bilbatteri säkert
hur man byter lampor registreringsskylt på en Cheva S10 pickup
hur du tar bort överföringen från en Jeep Cherokee aw4
snökedjor vs kablar snö
det bästa sättet att handla för däck