hur man upptäcker försvinner kylvätska

hur man upptäcker försvinner kylvätska

Bredvid sin oljeförsörjningen är din bil motorns kylvätska en av de viktigaste vätskor att motorn är beroende av att stanna kör ett tillförlitligt sätt. Kylvätskan cirkulerar från kylaren till motorns vattenmantlar, där det garanterar att motorblocket förblir kallt, samt att värmaren kärna, där det är ansvarig för att ge värme till fordonets passagerare. En läcka i kylsystemet kan även vara svårt att spåra eftersom kylvätskan färdas genom så många passager
1.
Kontrollera nivån radiatorn kylvätska. Skruva av kylarlocket om bilen har en och kontrollera vätskenivån visuellt. Om den är låg, grädde på moset med hög kvalitet kylvätska.
2.
Kontrollera nivån på kylvätskan reservoaren. Många bilar har inte en kylarlocket och istället använda en fjärrkontroll behållaren med kylmedel linje som går till kylaren. Kontrollera nivån i behållaren för att se det är att hela märket.
3.
Öppna oljelocket och kontrollera om rester från olja och kylarvätska blandning. Om det finns en kylvätska läcka som låter kylvätska att komma in i motorn, då blir det en mjölkig, brunaktig olja rester på insidan av oljelocket. Detta orsakas av motorolja och kylvätska blandning.
4.
Inspektera slangarna radiatorn kylvätska, slangar som går till värmaren kärna, liksom värmaren kärna, att det inte läcker . Du kan behöva Hissa upp bilen för att se om någon av de kylvätskeslangarna är täta. Om värmaren kärnan läcker, kan det läcka in i det inre av bilen eftersom de flesta värmare kärnor ligger innanför instrumentbrädan. Kontrollera om mattor är fuktig i foten brunnar eller om det finns några synliga läckor under instrumentbrädan.
5.
Inspektera termostathuset för läckor, som vanligtvis finns på motorns huvud nära toppen kylarslangen. Även inspektera området runt vattenpumpen för kylvätskeläckage.
6.
Har kylsystemet provtryckas. Ta bilen till en professionell radiator butik är ett annat bra sätt att ta reda på läckor. Butiken kommer att utföra en tryckprovning med kylsystemet för att se om och var det läcker.


Relaterade artiklar


alternativa motor kylmedel för en MINI Cooper S
huskurer för att få lukter ur interiör bil ventiler
Hur berätta om däck orsakar bil vibrationer
hur hävert gas från en Honda Ridgeline
Vilka är fördelarna av däck korslagerdäck?
hur man rengör anodiserad hjul
hur man rengör hjul med stålull
hur blir jag av ljus repor på min bil?
hur man rengör målade hjul
hur du installerar en torkarmotor på en GMC