hur du ändrar rotorer på en Cheva Tahoe

hur du ändrar rotorer på en Cheva Tahoe

Rotorerna på en Cheva Tahoe är en viktig del av bromssystemet, eftersom de är den del som bromsok och bromsklossar klämma när du bromsar. Beroende på vilken modell av Tahoe, kan det ha fyra hjul skivbromsar eller bara främre skivbromsar. Även rotorer är utformade för att pågå mycket längre än sådant som bromsklossar, bör rotorer kontrolleras regelbundet för slitage och bytas ut vid behov

Du behöver:.
Jack och pallbockar
. Broms renare.
Trasor.
Penetrerande smörjmedel.
Hylsnyckelsats och spärrfunktion.
Öppna nycklar.
Momentnyckel.


1.
Lossa muttrarna på hjulen med ett däck järn. Lyft Tahoe med en kraftig jack och placera fordonet säkert på pallbockar. Om din modell har endast front-skivor, då stödja bara fronten. Om det har skivor i alla fyra hörnen, stödja det i alla hörn och ta bort hjulen.
2.
Spraya broms renare om alla bromskomponenter och torka dem med en ren trasa. Ta bort bromsok bultarna med en hylsa eller en skiftnyckel. Skruvarna är placerade bakom rotorn längst upp och längst ned i bromsoket. Du kan behöva en brytare bar för att lossa bultarna.
3.
Skjut tjocklek bort av rotorn. Det kommer fortfarande att vara knuten till den mjuka bromsledningen, så stöder bromsok på något eller binda det till en närliggande suspension bit så det finns ingen tyngd på bromsen linjen, vilket potentiellt skulle kunna skada ledningen.
4.
bort de två skruvarna för oket fästet. Ställ fästet åt sidan.
5.
Drag av rotorn direkt från hubben. Det kan frysas på från rost och smuts. Om så är fallet, sedan spraya någon typ av penetrerande olja där rotorn möter navet. Låt vätskan blöt i och tryck sedan på rotorn av med en klubba.
6.
Spray bromsvätska på rotorn monteringsytan och med en ren, torr trasa, rengör från rost, smuts och olja.
7.
Spray bromsvätska på framsidan och baksidan av den nya rotorn och torka det med en ren trasa. Skjut in den nya rotorn på plats.
8.
Sätt tillbaka bromsok fästet med de två bultarna. Skjut bromsok över rotorn och sätt i bromsoket bultar. Dra åt bultarna bromsok till 110 ft-lb med en momentnyckel.
9.
Tillbaka hjulen och sänk Tahoe tillbaka till marken.


Relaterade artiklar


hur du tar bort en unken lukt från en bil luftkonditioneringen
hur ofta byta bränslefilter i en dodge ram
hur du lägger till någon i bilen titel
hur man får luktar ur bil interiörer
hur man byter en sensor wrangler karta
hur rinna ett element på en Cheva banbrytande
vad är en fläktrem?
hur man fixar en bil spegel av dig själv
kan en remskiva drivremmen rengöras?
hur man får parfym luktar ur bilar