hur man rengör plastflaskor motorolja

hur man rengör plastflaskor motorolja

Medan populärt räckte ut för att rengöra plastflaskor motor olja är att använda en blandning av diskmedel och vatten, är verkligheten den att detta inte kommer att rengöra flaskan alls. En vatten /tvål blandning kommer att skapa ännu mer avfall som inte kan avyttras utan speciell behandling. Det verkliga problemet är att oljan i HDPE plastflaskor tränger in i plasten själv. För att rengöra plastflaskor motorolja du behöver en högspecialiserad CO2-system tryck behandling. De finns att köpa på stora kostnader och kan passa på baksidan av en pickup. . Om du funderar på att bli en professionell återvinnare av plastflaskor motorolja här är en snabb överblick över de olika etapperna

Du behöver:.
Koldioxid Flytande koldioxid
Högtryck CO2-system.
Rostfritt stål tryckkärl, 2.
Stora lufttät plastbehållare.


1.
Låt alla synliga motorolja i plastflaska rinna ned i ett lämpligt kärl.
2.

Placera flaskan i injektion fartyg ditt trycksatt CO2-system. Förslut kärlet och engagera systemet för att fylla fartyget med flytande CO2. Följ tillverkarens instruktion för tid att lämna flytande CO2 i kärlet.
3.
Öppna ventilerna så att CO2-gas att undkomma injektionen fartyget och kondenserar i återvinning fartyget. Den flytande CO2 kommer att ha absorberat oljan som impregnerade plasten i motorolja flaskan och tog bort den från plasten. CO2 blir då en olja /gas som kommer att fylla återvinning fartyget.
4.
Engagera din maskin för att ändra tryck /temperatur i återvinning fartyget så att CO2-gas till vätskeform och släpp olja i kärlet. Kassera denna olja ordentligt. Ta bort rena plastflaskor från injektionen fartyget och återvinna dem i enlighet med HDPE-standarder.

Tips och varningar


 • Har en stor lufttät plastbehållare dedikerad för motorolja . Förvandla din flaskor motorolja upp och ner och lämna dem för en dag eller två för att droppa i behållaren innan du tar bort dem och återförslutning dem innan den kasseras. Efter ett tag kommer du att ha flera liter av bra motorolja juveler som du kan använda.
 • inte använder ett trycksatt CO2-system utan att vara tillräckligt utbildad i det förfarande för att driva det särskilda system du har köpt. Högtryck system är potentiellt explosiv.


 • Relaterade artiklar


  hur man ändrar tändkablar på en Chevrolet S10
  hur man hittar ett däck
  hur tjänsten en Ford balsam fokus luft
  hur du tar bort torkararmarna från en Dodge Dakota
  hur man minimerar problem däck vibrationer
  hur man föryngra lädersäten
  Hur gör jag kroken två 12-volts batterier samtidigt?
  hur du ändrar Serpentine belt för en ford zx2
  på vilken nivå slitbanan ska jag få nya däck
  hur man rengör en Honda Fit