hur man förlänga livslängden för din bil batteri

hur man förlänga livslängden för din bil batteri

Det är alltid en god idé att se till att bilens batteri är i gott skick. Statistiken visar att i genomsnitt, de flesta bil räcker batterierna i 3 till 5 år. Här är några tips om hur man förlänger livslängden på din bil batteriet:
1.
Var noga med att stänga av alla av bilens elektronik och andra enheter innan du stänger av motorn. Exempel på vad inte lämna på innehålla saker som strålkastare, lampor parkering, interiör belysning, radio, vindrutetorkare, bil larm, GPS navigator, eller någon elektronisk musik eller video-enhet. Inte bara kan du tömma din bil batteri, men du riskerar också att skada bilens elsystem om du startar bilen med dessa saker på.
2.
Se till att din bil batteriet är helt ut om du kommer inte att köra det i en vecka eller två. Inte tömma batteriet och sedan låta det sitta utan att ha en chans att ladda genom att köra runt. Riskerar du att förlora oavsett kostnad kan lämnas under loppet av ett par veckor och bilen startar inte.
3.
Undvika korrosion. Ha en utbildad auto tekniker rengöra batteripolerna och inlägg för att undvika korrosion och avlagringar som kunde avbryta flödet av batteriets ström.
4.
Också ha din bil tekniker dra åt lösa kablar på din bil batteri, och inspektera fästena. Om parentes är korroderade, bör de bytas ut. Skadade parentes kan låta batteriet att röra sig och vibrerar, vilket kan skada bilens batteri och omgivande delar. De bör också kontrollera bilens drivremmar, kan eventuella skadade remmar undviker att batteriet laddas ordentligt och bör ersättas.


Relaterade artiklar


hur man använder 10W40 olja i en Jeep Cherokee
det bästa sättet att inte blanda ihop trådarna fördelarlocket
vad är en vev sensor?
hur man kan kontrollera Prius vätskenivåer
gratis tune-up tips på en Cheva 350
hur man återställer ljuset kontrollera motorn på en Dodge Caravan
hur man rengör läder bilsäten av däck smuts
hur man arbetar med glasfiber på fordon
hur man fixar en bil som inte har startat på ett år
Hur dieselmotorer arbete?