hur du ändrar ditt motorns kylvätska

hur du ändrar ditt motorns kylvätska

Hålla din bil i toppform är avgörande för att garantera optimal prestanda, och som inkluderar underhåll av sitt kylsystem så att motorn temperaturen inte få din bil att överhettas eller frysa. Rost och sediment byggs upp i ditt radiatorn från vanliga slitage och det måste spolas ut och fyllas minst en gång vartannat år. Du kan spara pengar på kostnader underhåll av fordon genom att ändra motorns kylvätska i bilen själv genom att följa flera tips och tricks

Du behöver:.
2-liters hink.
Arbetshandskar.
Shop trasor.
Kylsystem flush.
Trädgårdsslang.
Frostskyddsmedel.
Tratt.
Hydrometer.
EG eller PG teststickor.


1.
Parkera bilen i ett område där barn och husdjur inte spelar. Din bil ska vara kall med motorn avstängd. Kontrollera instruktionsboken för särskilda instruktioner för service eller spolning bilens system motorkylvätska före start.
2.
Placera en 2-liters hink under kylaren tömningsventilen. Att bära handskar eller använda en butik trasa, öppna dräneringsventilen och låt den gamla motorns kylvätska häll i hinken helt, stäng sedan tömningsventilen tätt. Täck hinken, märker den "används frysskyddsmedel," och lägga det där barn och husdjur inte kan få på det tills du kan bli av med det ordentligt.
3.
Öppna radiatorn locket och sätt in munstycket på en trädgårdsslang i den. Fyll kylaren med rent vatten. Lägg till en flaska av kommersiella kylsystem spola tillgängliga på bildelar eller rabatt varuhus. Starta bilens motor och låt den gå med värmaren påslagen hög i ca 10 minuter. Slå din bil och låt den kallna.
4.
Lossa dräneringsventilen igen och dränera vattnet och kylsystem spola ur kylaren till en annan 2-liters hink eller lämpligt fånga bassäng. Fylla på kylaren med rent vatten från din trädgårdsslang och kör din bil i ytterligare 15 minuter med värmaren påslagen hög. Stäng av din bil, låt den svalna, dränera kylaren vätska till en annan 2-liters hink, och stäng avtappningsventilen igen.
5.
Fyll radiator med 50% rent vatten från din trädgårdsslang och 50% kommersiella frysskydd /kylvätska. Vätskenivån skall motsvara halv bilens kylsystem kapacitet, så kolla din instruktionsbok för den verkliga kapacitet för ditt märke och modell. Använd en tratt och häll kylvätskan i kylaren för att undvika spill.
6.
Slå på bilens motor och låt den gå med värmaren på hög i ca 15 minuter vilket ger motorn kylvätska tillräckligt med tid att köra genom kylsystemet slangar och frige alla eventuella luftfickor.
7.
Kontrollera din Motorkylvätskans nivå varje dag i ungefär en vecka. Vätskenivån kan sjunka under den första veckan som motorns kylvätska botten och blandar med regelbunden användning, så toppen av din radiator med ca 50% frostskyddsmedel /kylvätska, om det behövs. Alltid säkra din kylarlocket ordentligt efter att öppna det. Få

tips och varningar


 • bli av med eller återvinna dränerad kylvätska enligt lokala lagar.
 • Häll kylvätska i kylaren långsamt för att låta luft strömma ut.
 • Vrid kylarlocket ordentligt när du är klar påfyllning.
 • Använd en hydrometer eller EG eller PG frostskyddsvätska teststickor för en mer exakt avläsningar. Dessa finns tillgängliga på bildelar eller lågprisbutiker.
 • Lägg till upp till 70% frostskyddsmedel /kylvätska om utomhustemperaturen i ditt område sjunker under -34 grader Fahrenheit.
 • Byt övre och undre värmeelement slangar vart fjärde år.
 • kan du bränna dig om du spola din kylvätska kylare motorn medan bilen är varm.
 • städa upp eller slang ner några läckor eller spill omedelbart eftersom motorns kylvätska är giftiga.


 • Relaterade artiklar


  hur ändrar luftkonditioneringen filter på en Grand Caravan
  hur korrekt lagra däck
  hur man använder sandpapper för att ta bort färg globs från en bil
  hur man får urin ur auto klädsel
  hur man byter lampor saab xenon
  hur man byter en strålkastare på en Toyota Prius
  hur man väljer däck till din bil
  hur du ställer Holley skruvar flygbränsle
  hur du tar bort torkararmarna från en Dodge Dakota
  hur man får nycklar ersättning toyota