det bästa sättet att öka mpg på en Dodge turbo diesel

det bästa sättet att öka mpg på en Dodge turbo diesel

Underhålla miles per gallon (mpg) bränsle om konsumenten får på alla fordon är viktigt, och det är särskilt så när det gäller en turbodieselmotor på en Dodge. Vid cirka 16 mpg, dessa enorma lastbilar kräver ordentligt underhåll och även eftermarknaden bidrar till att hålla dem nära denna kurs eller möjligen ovanför den. Lyckligtvis för konsumenterna, bildelar tillverkare arbetar hårt för att hjälpa att öka mpg av Dodge fordon att vara mer bränsleeffektiva, medan enkel körning know-how kommer höja den till en ännu högre nivå.

Underhåll

Ett objekt för att förbättra bränsleekonomin kan hittas i många platser i. det Biltema. Diesel Cold Flow Fortsättning är utformade som en deicer som hjälper till att hålla diesel körs mer effektivt vid kall väderlek därför att ha ett spärrat upp bränslefilter kan släppa bränsle körsträcka. Ett bränslefilter kan bli backas upp på grund av crystalization av dieselbränsle i låga temperaturer. När detta bränsle kristalliserar på bränslefiltret, samlar det mer av din bränsle på det istället för att skicka den till motorn, vilket gör att mindre bränsle i tanken och mer slösat på filtret.

Byta olja i rekommenderad 3. 000 miles kommer att se till att motorn är igång fast och optimal prestanda när du använder en syntetisk blandning av olja bättre smörja det. Se också till att de kontakter och luftfiltret är rena för att säkerställa att luft-bränsle förhållande är bättre och inte slösa något bränsle för att man är ur balans.

Ett besvärande område ofta glöms bort är däck. Håll däcktrycket på önskad PSI (numret kommer att vara placerad på sidan av däcket) ger dig optimal rullande effekt eftersom mindre än full däck kan bromsa bilen ner, vilket innebär mer trycka på gasen för att få det flytta.

Körning

Förväntningarna för vad som är aheadwhile du kör kommer att hålla dig alert och hjälper din Dodge bränsleekonomi. Genom att titta framåt i trafik, kan du förutse när att accelerera och när kusten. Hålla din gaspedalen mot golvet när du kör eliminerar alla chanser till att spara bränsle. Detta gäller särskilt vid trafikljus när många Dodge lastbil ägare gillar att visa upp storleken och massan av deras lastbilar genom att trycka ner pedalen. Även om det kommer att spara ett par minuter utanför enheten, trycka på gasen ner bara en 1 /4 av vägen kommer att bidra till att få fart samtidigt spara mpgs och hålla onödiga bränsle ur motorn.

På vintern ska du hålla Dodge ren av med några extra snö och is. Detta kommer att bidra på två sätt: Fordonet kommer att ha mindre luftmotstånd, så att diesel kan röra sig snabbare och mindre bränsle att förbrukas genom att trycka på gaspedalen och det blir mindre vikt på bilen för att hålla den nere och behöver mer fart . Vikten av ett fordon kan vara mycket viktigt som mer vikt, desto mer bränsle kommer att förbruka försöka få flytta. Lightening upp det kommer att göra det snabbare och kostar mindre i bränsle eftersom motorn kommer att bära mindre.


Relaterade artiklar


på vilken nivå slitbanan ska jag få nya däck
hur man rengör en smutsig bil interiör
hur man använder en tillfällig reservhjul
hur man byter en Jeep Wrangler Serpentine belt
hur man byter byta blinkers på en safari minivan
rensar det underhåll som krävs ljus på dodge lastbilar
hur man byter en Honda Element bakrutetorkare
hur man stänga av en bil ljus kontrollera motorns
hur du tar bort en Jeep Wrangler interiör fönster vev
hur du ändrar bak på en Ford Taurus