Vilka är orsakerna till den extrema inre däckslitage?

Vilka är orsakerna till den extrema inre däckslitage?

Det är inte bara däcken på din bil dyra att ersätta, men de ger också en hög grad av säkerhet för din familj. Slitna däck som ignoreras är en inbjudan att inte bara bli strandsatta på sidan av en hektisk och farlig väg, men de kan också katastrofalt misslyckas, vilket gör att föraren tappar kontrollen

däckslitage

Det finns många skäl till att däcken slits ojämnt. Överdriven centrum slitage oftast orsakas av över inflationen, en befjädrad slitagebild över framdäcken är ett tecken på dragstång bära; och koppning, eller en konvexa mönster, gör slitna chocker misstänkt. Även om du inte kan komma ihåg anledningen till att däcken är ojämnt bär, bör du inspektera trampa på en regelbunden basis, så lita på dina däck tekniker för att ställa diagnosen och rätta till problemet.

Camber Problem

När insidan slitbanan på främre däck bär snabbare än centrum eller utanför kanten ligger problemet sannolikt en "camber" problem. "Camber" syftar på hur rakt upp och ner dina däck är med hela tyngden av din bil på den. Om du tittar på framsidan av bilen och översidan av däcken lutar ut, har du positiv camber vinkel. Om bottnarna av däcket lutar till utsidan, har du negativ camber. Negativ cambervinkel kan orsaka överdriven inre däckslitage.

Bad Anpassning

Inner däckslitage förknippas ofta med dålig anpassning i vilken camber har åkt ur på ordentlig justering. En bilens front kan bli ur läge för en rad skäl, inbegripet kollisioner med potthål. En indikation på att din inställning behöver justeras skulle styrningen drar i en riktning eller det andra medan man kör på plan väg.

Slitna kulleder

Bad anpassning kan också vara ett symptom på andra mer allvarliga problem front, såsom slitna kulleder. Kullederna ansluta till dragstängerna och se till att din bil styr korrekt. De håller i styrspindeln på plats när dina däck studsa upp och ner på ojämna gator och blir slitna med tiden.

Slitna dragstänger

Dragstänger se till att bilens hjul står stadigt och att båda framdäcken sväng på samma takt. Två styrstag, en inre och en yttre, ansluta direkt till styrinrättningens länksystem. Underlåtenhet att regelbundet smörja dragstängerna kan göra att de slits ut snabbt och kasta den främre delen av anpassningen. Styrstag skall smörjas med varje oljebyte.


Relaterade artiklar


hur man startar en bil med hjälp av ett batteri bygel
hur man hittar den dag ett däck gjordes
hur många liter färg för att måla en Cheva nyck?
hur man byter en dimma ljus på en Pontiac Vibe
hur man målar min bil med metalliclack
hur man sätter en motor på en skoter
hur man hittar ett avlopp motorblock
hur man byter lampor jeep svans
hur man byter Hyundai torkarblad
hur ren trasa platser i en jeep