Hur kylvätska få dras tillbaka in i motorn?

Hur kylvätska få dras tillbaka in i motorn?

Kylsystemet spelar en viktig roll i det allmänna hälsotillståndet i bilmotorn. Det hindrar motorn från överhettning och håller vätskor som motorolja och transmissionsolja från brinna i motorn och förvandlas till en slam som kan låsa upp delarna. Kylsystemet håller motorn körs med sin optimala temperatur genom att ta bort överskottsvärme från motorblocket. I kallt väder, den förhindrar också slangar fryser och hjälper bilen starta och få upp till sin optimala temperatur. Kylsystemet består av en vattenpump, fläkt, värmare, kylare och termostat. Alla dessa arbetar tillsammans för att hjälpa till att hålla motorns kylvätska rinner ordentligt genom motorn för att upprätthålla god funktion motor

Process

När motorn brinnande bränsle, är den energi som produceras delas in i tredjedelar. Ungefär en tredjedel av energin i bensin används till att flytta fordonet. Ytterligare en tredjedel går förlorad genom avgassystemet. Den sista tredjedelen är bort av kylsystemet. När kylvätska flyter genom motorn, plockar upp överskottsvärme från motorn och sedan släpper ut det genom kylaren. Vattenpumpen sänder kylvätska i motorblocket via slangar och den gör sin väg runt cylindrarna och det är där det mesta av värmen bygger upp. Det kommer sedan tillbaka genom topplock av motorn och passerar genom termostat som håller reda på kylvätsketemperatur. Om kylvätskan är cool nog, stannar termostaten stängd och kylvätskan går tillbaka till vattenpumpen för en annan cykel genom motorn. Om kylvätskan är varm, öppnar termostaten som en ventil och kylvätskan är omväg genom kylaren där den kyls delvis genom fläkten liksom intaget av luft genom grillen medan bilen är i rörelse. Kylvätskan går sedan tillbaka in i vattenpumpen att upprepa processen igen.

Overflow

När kylvätskan värmer i motorn, expanderar den. Ibland kommer expandera förbi utanför kylsystemet kapacitet. När detta händer, den gemensamma jordbrukspolitiken som håller kylsystemet stängt poppar tillräckligt öppen för att suga en del av det expanderande kylvätskan till ett överflöde tank. När kylaren kyls ner och det finns utrymme i systemet igen, ett vakuum skapas som öppnar en annan ventil som möjliggör att kylvätskan i överströmningsflaskan tanken tillbaka in i systemet för att ersätta vad som gick förlorat genom avdunstning. Vattenpumpen sedan pumpar kylvätskan tillbaka genom motorn igen.


Relaterade artiklar


hur du organiserar din bil interiör
hur man polera auto glas
hur reparera apelsinskal metalliclack arbete
hur man får parfym luktar ur bilar
hur man installerar en gömde glödlampa
hur man byter en u gemensamt på en Toyota
hur man arbetar med glasfiber på fordon
jeep överföring avlägsnande tips
hur man ansöker pulverlackering
hur man startar en förgasare fordon utan att använda choke