hur man gör med bildäck

hur man gör med bildäck

Slitna däck måste kasseras på rätt sätt. Kvar i miljön, kan gamla däck leda till många miljö-och hälsoproblem. De kan hålla vatten, och är en idealisk grogrund för myggor och andra smittbärande insekter och gnagare. Vidare kan vatten som rinner av gamla däck innehåller farliga ämnen. Omhändertagande av skrot däck faller under statens jurisdiktion. Se medel länken för state-by-statliga regelverk och hjälpsam kontakter

Du behöver:.
Skrot Däck
Fordon för att transportera däcken.


1.
tillbaka däcken till den återförsäljare där du köpte din nya däck. Från och med 202C nästan alla stater kräver säljarna av nya däck för att acceptera ett lika stort antal gamla däck från konsumenten för återvinning. Beroende på nationell lag, får alltid ut en avgift för att ta på däcken.
2.
Kontakta din lokala återförsäljare däck för att kontrollera om godtagande av däck som inte köptes på sina butiker. Vissa stater kräver dem att ta små mängder av däck från någon källa, återigen mot en avgift. I praktiken har många återförsäljare är villiga att ta små mängder av däck även om det inte krävs enligt lag.

Om du köper nya däck från ett postorderföretag källa, be alltid om att namnen på lokala återförsäljare som kommer att acceptera gamla däck.
3.
Kontakta ditt län Hantering av fast avfall kontor. Många stater kräver varje län att ta emot gamla däck för omhändertagande. Det kan finnas en avgift för denna tjänst, och accepterade kvantiteter kan vara begränsad.
4.
Kontakta däck återvinningsföretag i ditt område. Tire återvinningsföretag får endast ta emot större mängder av däck från konsumenter, och kommer ofta ut en avgift. Skrot däck är ofta strimlas och antingen brännas i en kontrollerad miljö, t. ex. nytta generatorer eller cementugnar, eller användas för en rad av landskapsarkitektur och bana användningsområden.
5.
Kontakta statliga eller lokala miljöorgan innan rensning en stor mängd skrot däck. Vissa stater kommer att kräva tillsyn och godkännande för en sådan sanering. Stora mängder av däck kan ha orsakat mark eller förorening av grundvattnet, som kräver särskild rengöring.

tips och varningar


 • bränna Aldrig däck. Det är olagligt i många områden, och ändå som den avger frän rök och giftiga ångor.
 • flesta stater också förbjuda nedgrävning av hela däck i deponier. Din kommunala trash samlare kommer sannolikt att neka dem.
 • Vissa stater har regler som förbjuder innehav av mängder av gamla däck, eller för transport av större mängder än fyra däcken.


 • Relaterade artiklar


  hur man tar plats från en Goldwing
  auto start felsökning
  hur du tar bort sprayfärg från ett fordon
  hur man håller min svarta bil skiner som en spegel
  hur du tar bort en startnyckeln cylinder
  släpvagn ljus blinkers problem
  hur man använder sköldpaddan sammansatta vax polering
  hur du tar bort en BMW emblem
  hur man byter chevy venture ljus blinkers
  hur man fixar en bil som inte har startat på ett år