hur blir jag av ljus repor på min bil?

hur blir jag av ljus repor på min bil?

Som "Popular Mechanics" konstaterar i artikeln "Hur du reparera din bil Scratch: Lördag Mechanic" (www. popularmechanics. com), är inte alla repor skapade lika. Vid närmare undersökning kan det vara upptäckt att vissa varumärken bara sitter på toppen av färgytan och egentligen inte räknas som repor. Men om klarlack eller något av färgskikt på din bil har skadats, du gör det, tyvärr har en repa som behöver din uppmärksamhet

fastställa den skada

Rita nageln över ytan av varumärket i 90 graders vinkel, och du kommer att kunna känna om det finns en mejseln eller skrapa eller om märket är helt enkelt en vit lögn. Märken som sitter ovanpå färgen kan ofta avlägsnas genom att gnugga dem med en mjuk trasa och lim remover. Om detta inte är nog att ta bort skadan, tvätta och torka det drabbade området och försöker sedan polering platsen i en cirkulär rörelse med att gnugga förening. När märket försvinner, använd en ren trasa för att avlägsna alla gnugga sammansatta och rengör med polish. Täta området med en kvalitet bilvax.

Scratch Repair

Om du har en repa, tvätta och torka det drabbade området. För mycket ljus repor, polera det skadade området med en gnugga förening och sedan polera med en polering borste och polermedel. Om detta är tillräckligt för att göra repor försvinner, följer upp genom polering med en ren, mjuk trasa och tillämpa en lätt lager av bilvax för att täta.

Om detta inte räcker, överväga att ta bilen till en auto Body Shop eller slipar ner scratch själv. Genom slipning, kommer du faktiskt inte vara "reparation" scratch men kommer att slipa ner ytan omedelbart omger grunden för att göra ytan ännu. Applicera skokräm i en färg som kontrasterar med din auto färg till kliade området. Den polska kommer att fastna i repor, och detta kommer att hjälpa dig att identifiera var reparation behövs och samtidigt säkerställa att du inte över-sand. Om du inte har erfarenhet av slipning av metall, konsultera en expert auto organ. Det viktiga är att sand långsamt och lätt, flyttar upp och ner längden på scratch tills du ser kontrasterande märket försvinner. Polska den slipade området med att gnugga förening och följa med polish appliceras med polerskiva. Slutligen ger området en lätt hand buff med en ren trasa och applicera bilvax att täta.


Relaterade artiklar


hur man spola ut alla kylvätskan i en toyota tundra
hur man programmerar fjärrkontrollen för en Ford bil lås
hur man kan eliminera överbelastning rv däck
hur man byter stam knapplås
strålkastare för att avlägsna Audi allroad
hur man byter Audi A8 bromsbelägg
hur man sätter en ventilspindeln kärna i ett däck
hur man installerar en toyota oljefilter
hur man installerar en bränslepump på en ford Windstar
hur man avgör om en distributör Cap & rotor behöver bytas ut