Hur fungerar en olja funktion liv mätare?

Hur fungerar en olja funktion liv mätare?

Syfte

Olja är livsnerven i en bils motor. Det hjälper motorn stanna ren och smörjer för sina många rörliga delar. En av de mest grundläggande edikt underhåll av fordon är att se till att oljan ersätts med jämna mellanrum. Äldre olja har en hel del smuts i den och skyddar inte motorn också. Dessutom är äldre olja mer sannolikt att överhettas och kan förvandlas till en slam-liknande substans som kan låsa upp din motor. Den typiska regel med oljebyten är att oljan bör bytas en gång var 3. 000 miles eller var tredje månad, vilket som kommer först. Denna tidsram är längre om du använder syntetisk olja, vilket kan pågå längre än traditionella typer. Men även denna tumregel är ofullkomlig som den sanna varaktig tid motorolja påverkas av många saker som väder och körvanor som antingen kan bryta oljan ner snabbare eller göra det längre. Vissa bilar har börjat använda mätare olja livet som ett sätt att förutsäga när oljan är att bryta ner och är mer specifika när det behöver bytas. Många av dem enbart förlita sig på körsträcka siffror när förutsäga olja liv, men det finns flera olika typer av mätare i utvecklingen också, och de arbetar på olika sätt.

Kavlico Gauge

Kavlico olja mäter den dielektriska konstant av olja, som ökar när oljan blir äldre och börjar uppdelning. Som friktion och temperatur i oljan ökar, blir dielektricitetskonstant högre och sensorn sänder en högre spänning till bilens dator. Sensorn består av två elektroder som är parallella med varandra. Det finns en klyfta mellan dem som är fylld med olja. Det finns en givare på en elektrod som är i direkt kontakt med oljan och en krets som omvandlar läsningen av givaren i spänning. Det finns också ett hölje som skyddar enheten. Det är normalt placerad i oljetråget eller output-sidan av oljefiltret. Det har blivit vanligare på stora dieselmotorer.

Bio-MEMS

Bio-MEMS-koncernen använder en sensor iridium koldioxid i motorolja som kan mäta pH-nivån i oljan. Sensorn består av tre elektroder i en aluminiumoxid skal med en keramisk botten som är fylld med ett lösningsmedel som aldrig blandas med olja. Sensorn mäter också impedans, som är den resistans och kapacitans av oljan, liksom förekomsten av la material i olja såsom spår av metallpartiklar. Mätningen av dessa många faktorer är avsett att resultera i en mer exakt bedömning av din motorolja hälsa.

General Motors GM har konstruerat en Oil-Life system som, till skillnad från sina samtida, inte använder sensorer i motoroljan alls. Motorns dator uppskattningar graden av nedbrytning av oljan från uppgifter redan samlas in från system i bilen. Med hjälp av en matematisk modell, crunches datorn siffrorna den får om genomsnittlig fordonshastighet, motorns temperatur, kylvätska och olja temperatur och andra faktorer och anpassar sin olja förändrade rekommendationer beroende på vilken typ av motor och växellåda samt förarens vanor bakom hjulet. Vissa företag har använt GM: s matematik modell och kombinerade det med olja sensorer i en dubbel strategi för att försöka få ännu mer exakta prognoser om en bil övergripande olja hälsa.


Relaterade artiklar


hur man rengör auto glas framruta
Kia Sportage underhåll
vad lösningsmedel röjer upp automatisk transmissionsolja?
hur till check växellådsolja
hur man byter kylaren täcker
hur man gör en vindruta snötäcke
Hur fungerar flytande huvud fungerar packning reparation?
hur man rengör måla eller stänk från billack
hur man installerar en ny bil batteri i bilen
hur du anger ett pris på bilhandlare