tips att fixa en Cheva bränslepump

tips att fixa en Cheva bränslepump

Byte av bränslepump är det bästa alternativet när pumpen blir dålig. Chevrolet gör pumpen en inbyggd motor omgiven av sladdar och förseglad för att förhindra att bränsle från att komma in i den. Pumpen har även en flottör inbyggd i den för att skicka en signal till bränslemätaren. Den enda andra komponent kvar är silen. Silen är det första steget i filtrering. Silen fångar alla de stora skräp och smuts som går i tanken. Silen håller allt som kan skada bränslesystemet bort från bränslepumpen.

Du behöver:
hylsnyckel
. 1.
25-amp batteriladdare.

Åtkomst bränslepumpen

Bränslepumpen är i bränsletanken. Töm bränslet från tanken innan du försöker dra tanken ner. Placera en domkraft under tanken så att du kan balansera den tanken medan lossa banden som håller tanken upp. Isolera alla linjer, i bör bara ta några minuter. Tanklockets linjen är längst bak i tanken hålls av en slangklämma. Kabelnätet och bränsleledningen är på toppen av tanken. Separera dessa rader från bränsletanken. Tanken kommer att vila lätt på din jack och komma ner utan problem.

Byta bränslepump

Bränslepumpen stöds i tanken av large cap som är tagits bort. Det sitter fast på ett hölje och bränslepumpen, silen och flottören bifogas. Det bästa tillvägagångssättet är att ersätta hela församlingen genom att skruva den ur huset. Du kan skruva loss den med en stor tång. Bränsletanken lyfter ut med fingrarna. Alla komponenter kommer av monteringsbandet bränslepumpen med ett minimum av skruvar.

Att du installerar om bränsletank

Att sätta tillbaka tanken kan vara svårt eftersom det här jobbet känns som det kräver fler händer än det finns utrymme att arbetet. Domkraften kommer väl till hands eftersom det kommer att hålla tanken medan du installerar banden. Domkraften är också användbart eftersom det ger dig extra utrymme att åter sätta fast alla kablar och slangar som är en del av bränsletanken församling. När du har tanken upp och installerat, prime bränsleledningen att få bränsle till injektorn genom att vrida tändningsnyckeln till "START" och hålla den i några sekunder. Bränslepumpen in när du vrider om nyckeln. Upprepa detta tre eller fyra gånger innan du försöker starta upp Chevrolet.


Relaterade artiklar


hur detalj bilen interiör
hur många liter färg för att måla en Cheva nyck?
hur man installerar hjulbultar
hur en bil A / C kompressor fungerar
hur du ändrar luftfiltret på en Ford Escape
hur man byter en 2000 Cummins bränslefilter
Hur får man en bil batteri redo för vinterförvaring
hur man blöder en koppling på en Cheva lastbil
hur man byter bromsbelägg på en Hyundai Santa Fe
hur man väljer vätskor för din bil motor