tecken på en dålig huvudcylinder

tecken på en dålig huvudcylinder

Problem med ett fordons broms hydraulisk huvudcylinder eller kopplingen hydraulisk huvudcylindern kan sätta en förare i en skrämmande situation i ett ögonblick. Förlust av hydrauliska hjälpa under inbromsning kan förvandla en rutin körupplevelse i ett ben kramp i bästa och en olycka i värsta fall. När du söker i motorn väl av någon anledning är det bäst att ge huvudcylindrar en snabb undersökning innan den stänger av fläkten.

Pedal Fade

Den första och minst illvilliga tecken på en dålig huvudcylindern är pedal blekna. Om du har foten på bromspedalen, och efter stopp, fortsätter pedalen att sjunka tills den träffar brädan, kanske du bara har en dålig huvudcylinder. Broms fade orsakas av hydraulvätska som läcker ur systemet. Huvudcylindern kan vara läcker internt (känd som kringgår) eller externt. Om det inte är huvudcylinderns kanske du har en annan läcka någon annanstans i systemet.

Icke-återvändande Pedal

När du trycker på broms eller koppling till golvet, och det inte stiger tillbaka upp till sin normalläge efter att du släpper det, du kanske har en dålig huvudcylinder. Den hydrauliska system har en uppsättning tryck när den inte under belastning som returnerar pedalen till sin normala position. Om detta tryck inte upprätthålls, på grund av en läcka i systemet, kan resultatet bli en icke-återvändande pedal.

Hydraulvätska Förlust

Om du ser väta kring cylinder sig eller var som helst på behållaren andra än precis vid locket när man undersöker huvudcylinderns, är detta ett tecken på att det läcker. Ofta vätskan kommer fälla smuts, som absorberar vätska och förklädnader läckan. Om din huvudcylinder har orimligt mycket smuts på den, rengör den av helt med icke-klorerade broms renare och därefter åter inspektera det efter trycka in och håll bromspedalen några tiotal gånger. Om vätska eller smuts igen, har du en läcka.

Bli inte rädd om du ser några läckor, men din vätska verkar vara lite låg. Som din bromsbelägg slits, kommer vätskan sjunka lägre i systemet för att kompensera. Bara öppna upp huvudcylindern reservoaren när du gör en broms jobb, bromsvätska drar fukt från luften, och för mycket fukt i hydraulsystemet kan leda till att bromsa systemfel.

Koppling: Hydraulisk eller kabel

Endast fordon med manuell växellåda har en koppling, och inte alla dessa har ett hydraulisk koppling. De icke-hydrauliska slag kabel-drift, med en kabel som går från kopplingspedalen att kopplingen församlingen. Om du upplever en icke-återvändande kopplingspedalen, når ner med handen och flytta den. En pedal ansluten till en trasig kabel kommer att röra sig fritt. En koppling med ett hydrauliskt system kommer inte att stiga från golvet lätt eller kan knäppa upp i normal position när du drar på den.


Relaterade artiklar


hur man återställer min bil klocka
hur att mäta däcktrycket
hur man skär din körning kostnaderna och spara pengar
hur man hittar ett avlopp motorblock
hur man ska förhindra stöld av registreringsskyltar på släpvagnar
kan du blanda vanlig olja med Amsoil?
Hur får man en bränslepump från en Ford bränsletank
hur man byter lampor registreringsskylt på en Cheva S10 pickup
hur man byter bromsbelägg på en Toyota Tacoma
hur du ändrar framnav på en Cheva Malibu