alternativ till en lastbil säng matta

alternativ till en lastbil säng matta

Hårda element orsaka lastbilsflak att rosta om de inte är skyddade. Om du använder din lastbil för att transportera stora gods, är din flaket känsliga för repor, vilket kan öka risken för rost, eftersom vatten kan sippra igenom den skadade fabriken beläggning. Ett utmärkt alternativ till en lastbil säng matta är en spray liner, som ger samma förmåner som på mattan, men är lättare att installera

Förberedelser

Ta bort alla föremål från flaket, inklusive den gamla mattan eller liner. Använd en mjuk borste kvast att sopa bort små smutspartiklar. Nya lastbilar kanske inte behöver vara sweeped om de inte har varit på väg mycket, men förstår att missat fragment kan visas genom duken beläggning. Efter en grundlig svep, blöt en trasa och torka av ytan. Denna teknik drar bort smuts, särskilt på äldre fordon, för att avslöja den ursprungliga exteriören.

Om du har en äldre lastbil som redan visar slitage i sängen, sand ner hela ytan med en elektrisk slipmaskin. Koncentrera dig på rostfläckar men undvika alltför stora tryck, för mycket material ur sängen kan ge en ojämn yta. Ett slipat exteriör ökar Sprays greppförmåga. Torka bort partiklarna med en fuktig trasa.

Kroppsskydd

Skydda andra delar av din lastbil genom att täcka dem med plast presenning. Använd målartejp för att täta presenning till kanterna på flaket. Överväg att spraya väggarna i sängen för att förbättra vården. Cargo kan förskjutas under transporten, även om du kör långsamt och det kan bang in i väggar, även orsakar betydande skador och repor. I detta fall tejpa tarp kring toppen innerkanten av flaket. Se till att fönstret ovanför sängen är helt täckt med plast innan ansökan för att förhindra fläckar på glaset. Vätskan från spray applikatorer har potential att hålla sig till avlägsna områden på grund dimmor består av många droppar som är svåra just att kontrollera. Denna olycka kan skapa blinda fläckar och försvåra bilkörning.

Spray bedliner arbetsordningen

använda skyddsutrustning för att täcka så mycket av din hud som du kan. Ett öga sköld och mun mask är också mycket viktiga för att förebygga rök och partiklar spray från att komma in kroppen. Eftersom formeln kräver timmar torktid, parkera inomhus lastbilen innan du börjar spruta. Spray sängen genom att börja i en ände och avslutas i den andra. Läs etiketten för en uppskattning av torktiden.


Relaterade artiklar


hur du tar bort en spännrulle på en ford explorer
hur man använder en bärbar JumpStarter
hur du tar bort gula färg linje från bil
hur man kan hoppa starta en motorcykel
hur man kontrollerar oljan i en Z4
hur man ändrar GMC Sierra torkarblad
hur man håller min rätt lufttryck i däcken vid kallt väder
släpvagn ljus blinkers problem
hur man använder sandpapper för att avlägsna överskott röra upp färgen från bil
hur man tar plats från en Goldwing