hur man skärpa rubriker på en lastbil

hur man skärpa rubriker på en lastbil

Headers är den del av avgassystemet som är bultade huvudet eller huvudet på en motor. Headers evakuera tillbringade avgaserna från motorn in i avgassystemet, där de leds sedan ut ur avgasröret. Sidhuvud är förseglade på motorn med packningar. Om en rubrik är lös, kan den orsaka vakuum läckage från avgassystemet, förlust av prestanda och ovanliga ljud från avgassystemet. Skärpning sidhuvud bultar är relativt lätt, och du kan oftast göra detta i ett par minuter med en socket som

Du behöver:.
Hylsnyckelsats och ratcheting skiftnyckel.
Djupa hylsor, till-och vridbar adaptrar.
Momentnyckel.


1.
Öppna huven på lastbilen för att få tillgång till rubrikerna. Du kommer nästan alltid har den mest åtkomst från toppen av motorrummet.
2.
Leta reda på rubrikerna. Dessa är rörformiga och kommer att skruvas upp huvudet på en fläns som är sammansvetsad till ändarna på rubrikerna. Flänsarna har borrade hål i dem att rubriken bultar går igenom och in i huvudet.
3.
Skjut lämplig storlek uttaget på slutet av skruven som du måste dra, börjar vid mitten av rubriker och arbeta dig ut på framsidan och baksidan av huvudet. Du kan behöva använda en kombination av Ratchet adaptrar, svivlar och djupa hylsor att få tillgång till rubrikerna. Du kanske också måste ta bort vissa komponenter, till exempel insugningsröret eller insprutningssystem.
4.
Vrid huvudet medurs för att dra åt bulten till rätt specifikationer, med ett vridmoment skiftnyckel. Rådfråga din instruktionsbok för korrekt moment inställning, eftersom detta kommer att variera från lastbil till lastbil.
5.
Dra åt alla sidhuvudet bultarna till rätt specifikationer.


Relaterade artiklar


hur du tar bort cigarettrök från bilar
hur man använder bilen bättringsfärg
hur man installerar o-ringar
hur man får parfym luktar ur bilar
hur man underhåller och förlänga livslängden på bilens däck
hur du organiserar din bil interiör
kan återställa torkarblad
hur man fixar en bränsleledning frysa
hur man gör bilen en livstid
tank 150cc touring instruktioner skoter montering