Det som gör kolvarna inuti motorn gå snabbt?

Det som gör kolvarna inuti motorn gå snabbt?

liten gnista

Förbränningsmotorer alltid rankas högt på topplistor av de mest inflytelserika uppfinningar genom tiderna. Deras grundläggande design har i stort sett oförändrad trots att åren, även det avancerade i dagens motorer är häpnadsväckande. I hjärtat av att ogenomtränglig massa av metall och plast i förbränningskammaren. Det är där det händer. En fyrcylindrig motor har fyra kolvar i varje cylinder, och att monteringen faktiskt skapar fyra brännkammare. När en blandning av bränsle och luft förs in i kamrar, tändstift antända blandningen och explosionen omvandlar den lagrade energin i bränslet till rörelseenergi när tändningen sätter kolven i rörelse.

Fyra slag

Den hårt arbetande kolv fullbordar fyra slag i cylindern som det befogenheter bilen framåt. Intaget stroke är nedåt, och i äldre, förgasare motorer, drog den bränsleblandningen in i kammaren genom att skapa ett vakuum. Moderna bilmotorer nästan är universellt bränsle sprutas in är så tillförs bränslet mer effektivt. Kolven komprimerar bränslet på vägen upp i den andra stroke, och i just det ögonblicket, tändstiftet antänder bränslet tvingar kolven nedåt igen med enorm energi. En sista Uppåtrörelsen avslutar cykeln genom att tvinga avgaserna ur kammaren innan processen börjar igen. Alla kraft kommer från tändningen stroke. Den energi som behövs för att trycka tillbaka kolven med i Facebook för komprimering och avgaserna från andra flaskor som deras kolvar tvingas nedåt med tändningen. När varje kolv klar fyra slag, är en revolution klar. Titta på din varvräknare nästa gång du skynda på motorvägen. Chansen finns, din motor håller på att slutföra att cykla 3. 000 till 4. 000 gånger per minut!

Konverterade Energi

astrofysiker säga att all energi i universum sitt ursprung i Big Bang. Energin omvandlas, men aldrig förstöras, och energi kan inte skapas ur tomma luften. I bilen började batteriet lagrar energi som får processen i förbränningsrummet. Batteriet vänder förrätt som stängs motorn tills den första gnista antänder bränslet (mer lagrad energi). Explosionen omvandlar den lagrade energin i bränslet till rörelseenergi som inte bara kör bilen, men blir ett bälte också. Detta bälte vänder generatorn som genererar elektricitet för att driva bilens elektronik, och det laddar batteriet så cykeln kan börja igen. Allt detta händer i ett ögonblick upp till så många som 7. 000 gånger per minut, beroende på motorn. Det är enkelt, våldsam men elegant, och det är inte konstigt att det håller att göra alla dessa topplistor.


Relaterade artiklar


Var kan jag köpa silikonfett?
hur man stänga av en bil ljus kontrollera motorns
rensar koder på en sterling lastbil
Hur gör jag kroken två 12-volts batterier samtidigt?
hur man installerar en tät kedja motorcykel köra
Hur man testar ett bränslefilter
hur man byter tändstift i en Hemi 5,7
hur man använder sandpapper för att avlägsna överskott röra upp färgen från bil
hur man kan kontrollera trycket bildäck
hur man ansöker pulverlackering