hur man återställer min bil klocka

hur man återställer min bil klocka

Många bilar och lastbilar har klockor där den är inbyggd i radions display. En digital display visar tiden när du sätter nyckeln i tändningen och vrid den ett snäpp. Klockan upprätthåller den tid då du tar bort nyckeln, men inte när batteriet kopplas bort eller blir urladdat. Den sällan klockor hålla reda på sommartid (DST), så om DST händer där du bor, måste du återställa din bil klockan minst två gånger om året. Inte alla klockor är identiska och återställning förfaranden kommer att variera, kolla bilens instruktionsbok.

Du behöver:
Kulspetspenna


1
Vrid tändningsnyckeln till "På" eller "ACC" position
2.
Sätt kulspetspenna i hål intill etiketten "H" om din klocka har hål. Tryck den lilla knappen i hålet, och tiden visas. Ställ in timme genom att hålla knappen tills rätt siffra visas. (Om din klocka har knappar och inga hål, tryck bara på knappen märkt "H" och tryck sedan på knappen märkt "+" för att justera tiden. )
3.
Sätt kulspetspenna i pinhole märkt "M" och följa samma förfarande som ovan tills korrekt minuter visas. (Eller tryck på knappen märkt "M" och sedan "+" knappen om din klocka har inga hål. )
4.
Ta ur nyckeln.

Tips och varningar


 • Om du inte kan se tiden på radions display panel-urtavlan-men du ser radiofrekvens, beror detta på att radion är inställd på att visa . Tryck på knappen märkt "tid" på radion för att växla mellan radiofrekvens display och tid.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort blad auto torkare
  hur man roterar däck
  hur man kan förebygga bil tyg hussvamp
  hur man hittar en återförsäljare Sumitomo däck
  hur man får den blå saker utanför däck
  hur man målar plast motorhuven
  hur du kontrollerar dina däck
  hur man byter ut en generator Toyota Sienna
  hur man får ut luften ur en lastbil radiator
  vad som orsakar färg chipping på bilar?