hur man ansöker pulverlackering

hur man ansöker pulverlackering

Pulverlack eller pulver målning, är en högt specialiserad process som involverar beläggning objekt med ett laddat elektrostatiskt pulver som härdar till en hård, tålig yta vid uppvärmning. Pulverlackering har en 95% användning kurs eftersom pulvret som inte tillämpas på produkten kan samlas in, filtreras och återanvänds. Det finns många färgkombinationer tillgängliga, och processen kan göras hemma om du har tillgång till en luftkompressor, ugn, och pulverlackering pistol

Du behöver:.
Olika sandpapper korn eller sandblästras.
Luftkompressor.
Hängande rack.
Pulverlackering pistol.
Varmluftsugn.
Pulver monter.


1.
Förbered den produkt som ska pulverlackeras. Slipning eller sandblästring fungerar bäst för att rengöra alla gamla beläggningar eller föroreningar från sidan.
2.
Blås de delar av med en luft pistol för att avlägsna damm kvar från förberedelserna. Häng delar på ett rack som kan vara jordade. Metallkrokar fungerar bra här.
3.
Bifoga en jordkabel i racket. Fyll din pulverlack pistol med pulvret som krävs för ditt projekt. Du kan prata med din leverantör för att vara säker på att du får rätt pulver för dina behov.
4.
Fäst lufttillförseln till din pulverlackering pistol och koppla in nätsladden i ett lämpligt utlopp. Den elektriska anslutningen ger dig den kraft som behövs för att ladda upp pulvret.
5.
Täck del, besprutning pulvret på smidigt och jämnt. När delen är helt täckt, flytta en del till ugnen och värm på 375 till 400 grader i 10 till 15 minuter. Efter uppvärmning, ta bort den från ugnen och låt den svalna helt.

tips och varningar


 • För små projekt, gör en gammal elektrisk ugn en stor härdningsugn för din pulverlack.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort fläckar i auto matta
  hur man gör med använt registreringsskyltar
  hur man kan kontrollera om en dålig tändstiftet med en ohm mätare
  hur man kan kontrollera och tillföra mer luft till däck
  hur man berättar måla färg av vin
  Varför kan jag inte använda ett krom-uttag på en effekt uttaget?
  vilka bilar gör när du har en dålig tändstift?
  hur du tar bort blad auto torkare
  rost förebyggande behandling
  hur man kan kontrollera för dåliga tändspolar