hur man byter en pollenfilter på en Subaru Impreza

hur man byter en pollenfilter på en Subaru Impreza

Subaru introducerade Impreza till sin linje av ekonomiska bilar 1993. Den Impreza har blivit känt för sin pålitlighet och utmärkt dragning i halka som på grund av sin standard All Wheel Drive. I 2001 års införande av Impreza-baserade WRX-modellen med sina laddade turbomotor har också gjort detta kompakta suv kända för att lägga kraft och fart på sin go-någonstans rykte. Subaru ingår som standardutrustning i alla sina modeller en utbytbar pollen luftfilter (även känd som en stuga luftfilter) element som fällor luftburna partiklar som damm, pollen och mögel innan den når passagerarutrymmet.

Du behöver:
Stubby # 2 Philips skruvmejsel
. Flat skruvmejsel.
Pollen luftfilterelement.


1.
Ta bort innehållet i handskfacket.
2.
Ta bort handskfacket genom backa ur de sju fästskruvarna med en Philips skruvmejsel i en moturs. Ta bort de två nedre skruvarna med handskfacket dörren i stängt läge. Öppna dörren handskfacket att få tillgång till fem återstående skruvarna längs kanten av handskfacket öppningen.
3.
Bort klippet från den högra handskfacket gavel genom att placera kanten av en liten flat skruvmejsel under klämman och nyfikna upp.
4.
Skjut handskfacket monteringen av instrumentbrädan öppnande och ställ den åt sidan.
5.
Leta filterluckan på instrumentpanelen bakom där handskfacket har tagits bort. Tryck in båda flikarna i locket med fingrarna och ta av locket och ställ den åt sidan.
6.
Skjut det gamla filterelementet ur filterhuset och kassera den. Skjut in den nya filterelementet in i huset, att uppmärksamma riktat flöde pilen präglad på filtret.
7.
Byt ut filtret locket genom att snäppa den på plats för hand. Håll handskfacket i instrumentbrädan öppning medan du startar fästskruvarna. Slutför dra åt skruvarna med en Philips skruvmejsel i medurs riktning. Ersätt klippet på höger sida av handskfacket slutet panelen genom att trycka den på plats så att det snäpper tillbaka handskfacket innehållet.

Tips och varningar


 • Riktningsknapparna pilen på filtret ska peka från utsidan i efter installationen.
 • pollen luftfilterelement bör bytas var 12 månader eller 7500 miles.


 • Relaterade artiklar


  hur man köper vinterdäck
  hur ofta bör du byta transmissionsolja?
  hur du tar bort husfärg från kroppen på min bil
  hur man byter en halvljus gömde glödlampa på en överenskommelse
  hur man programmerar Volkswagen nyckelbrickor
  Skötsel av toppen genomskinlig plast fönster på en VW Golf
  hur man installerar HID lampor
  Hur får man en bil batteri redo för vinterförvaring
  hur man byter en pollenfilter på en Subaru Impreza
  hur man gör bilen en livstid