hur man byter bränsle filter på en dodge ram diesel

hur man byter bränsle filter på en dodge ram diesel

Underhålla Dodge diesel bör alltid omfatta regelbundna bränslefilter förändringar. Dieselbränsle innehåller ofta vatten och andra föroreningar, filtret är att hålla dessa saker från att komma in din motor. Du kan ändra filtret i några minuter hemma med hjälp av vanliga handverktyg. Filtret är en patron som sitter inuti ett hölje på motorn och kan nås genom att ta bort kåpan

Du behöver:. .
Ratchet
1-1/8 "uttaget.
Hink eller tråget.
Plastpåse.
Nytt filter.


1.
Placera ett tråget under bilen, direkt under dräneringsslangen på filterhuset. Se till att placera slangen så att bränsle inte rinna direkt på främre differential.
2.
Lossa locket på bränslefiltret höljet med en 1-1/8 "uttag och Ratchet. När locket är löst, lyfter du upp den i avloppet spaken, så att bränsle rinner ner i tråget.
3.
Skruva på locket tills det är helt löst och lyft den sakta . Filtret är fast i locket och lyft ut tillsammans med den. Var försiktig att lyfta den, eftersom filtret kan ramla av locket ganska lätt och plask diesel i hela motorrummet.
4.
Skjut in filtret och locket i en plastpåse och ta bort den från motorrummet. Påsen kommer att hålla bränsle i filtret från droppande och göra en enda röra.
5.
Torka ur insidan av filterhuset med en ren trasa innan du sätter det nya filtret i huset . Var noga med att inte skada någon sensorer inne i huset.
6.
Vänd locket och bänd ut filtret ur locket med en skruvmejsel. Torka kåpan ner och installera den nya filtret genom att fästa den i luckan.
7.
Avlägsna och byt O-ringen på filtret locket. Smörj O-ringen med diesel eller olja före montering.
8.
Stäng rinna genom att trycka spaken rinna tillbaka ner. Fyll huset med diesel men lämnar tillräckligt utrymme för att installera filtret utan bränslet rinner över.
9.
Tillbaka locket och dra åt med 1-1/8 "uttaget och spärrfunktion. Ta bort oljefiltret och förfoga över bränslet i pannan.

tips och varningar


 • Vid placering av dräneringstråget, se till att dräneringsslangen är placerad över den. På vissa modeller är slangen mycket kort och avlopp ovanpå den differentierade.
 • På vissa modeller i avloppet täcka kommer att ha ett fyrkantigt hål i toppen av filtret locket som ser ut att vara rätt storlek för en förlängning bar för att passa in Använd inte detta hål att öppna eller stänga locket.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan kontrollera och tillföra mer luft till däck
  hur man hittar ett däck läcka
  hur du hittar den tillverkningsdatum på ett däck
  hur man gör bilen en livstid
  hur matcha auto röra upp färgen
  hur man tvättar bil fälgar och däck
  Hur identifiera problem med bilen: främre finslipning
  vad som orsakar hjullager att misslyckas?
  bil problem med bakre hjullager
  hur man rengör vax från sprickor i auto finish