Hur vet man att en knacksensorn är dåligt?

Hur vet man att en knacksensorn är dåligt?

Den knacksensorn är en liten del på en bilmotor. Det hjälper reglera luft-bränsleblandningen som kommer in i motorn och meddelar bilens dator när motorn knackar. Det stoppar bränslet från exploderande i cylindern och gör det möjligt att bränna smidigt som det borde. En dålig knacksensorn kan orsaka prestandaproblem och konstiga ljud i bilen. Det finns några sätt som du kan avgöra om du behöver byta ut knacksensoren
1
Lyssna efter. . ett knackande eller stöta ljud under din huv, särskilt runt motorn. Detta är det mest talande tecknet på ett möjligt knacksensoren problem. En ihållande knackande ljud innebär att knacksensorn är trasig eller sprucken och kommunicerar inte med bilens dator att rätta till problemet. Det knackar ljudet är vanligast när du kör i höga hastigheter.
2.
Övervaka din gas körsträcka. När knacksensorn är dålig din gas kommer att bränna snabbare, så titta på din mätare gas dagligen. Om du använder mer gas att köra samma sträcka, så det kan vara ett fel som innebär att din knacksensorn.
3.
Kontrollera bilens för tröghet och acceleration frågor. När knacksensorn är dålig, kommer bilen inte att nå högre hastigheter så snabbt --- motorn måste arbeta hårdare för att nå önskad hastighet.
4.
Få ett diagnostiskt test göras för att bekräfta dina misstankar. Gå till mekaniker eller Biltema och har detta test gjort på din bil. Några större Bildelsaffärer erbjuda denna tjänst gratis, eftersom det skulle leda till en försäljning. Sensor

tips och varningar


 • Få dina knock fast snabbt när du bekräftar att detta är problemet. Räkna med att betala runt $ 150 till $ 200 för den delen plus arbetskraftskostnader (referens 3). Det är möjligt att ersätta din egen knacksensorn, men det här jobbet bör endast göras av någon som är väl förtrogen med bilmotorer och har förmågan att säkert få under bilen för att nå del.


 • Relaterade artiklar


  vad som orsakar hjullager att misslyckas?
  hur man byter en registreringsskylt dekal
  hur man byter en o2 sensor på en Honda Accord
  hur man hittar rätt däcktryck till din bil och korrekt ökar dina däck
  hur man programmerar Volkswagen nyckelbrickor
  hemlagad hydraulisk press
  hur man rengör galvaniserad släpvagn fälgar
  hur man roterar däck
  hur man köper sommardäck
  hur man byter olja i en ECOTEC-motorn