hur man återställer datorn på en 2001 Ford Expedition efter en stämma upp

hur man återställer datorn på en 2001 Ford Expedition efter en stämma upp

Under normala omständigheter är det inte nödvändigt att återställa datorn på en Ford Expedition efter en första Rutintrimning. Men om andra relaterade reparationer utfördes i samband med stämma upp, på grund av koder som lagras i drivlinan styrmodulen, då dessa koder måste rensas, vilket är i stort sett alla som är involverade med att återställa en dator. Om kontrollen motorn tänds efter en melodi upp utförs, och det var inte på innan ställa upp, kontrollera var ditt arbete att kontrollera att allt görs på rätt sätt och ingenting annat var ogjort under förfarandet.

Du behöver:
Scan Tool
. Tändningsnyckeln.
Papper och penna.


1.
Kom i expeditionens förarsätet med Scan Tool och hitta diagnostiska port, som sitter under förarsidan instrumentbrädan. Hamnen har ett skyddande lock på den med bokstäverna "DTC" på överdelen.
2.
Dra av skyddslocket från hamnen och kontakten datalänkskabel från verktyget till hamnen . Du kan köpa ett användbart avsökningsverktyg för runt $ 100 på de flesta bildelar butiker. Bättre kvalitet sökverktygen, med bättre funktioner och förmågor kan tas för betydligt mer. Se till att Scan Tool fungerar med Ford-bilar innan du köper den.
3.
Följ din avsökningsverktyg specifika bruksanvisningarna för att köra en självtest på expeditionen. Du kan behöva sätta in startnyckeln innan Scan Tool startas upp och kan bli ombedd att vrida om nyckeln på eller av under provningen.
4.
Kör självtestet i enlighet med anvisningarna i steg 3. När du uppmanas att göra så klart några koder som kan finnas. Du kanske vill skriva ner koder på ett papper för framtida referens innan du rensa ut dem.
5.
Avsluta självtest och koppla bort datalänkskabel efter testet är klart. Glöm inte att sätta på skyddslocket på plats igen under de diagnostiska port för att förhindra skador på stiften och för att hålla smuts och damm ur hamnen.

Tips och varningar


 • misständningar koder ofta lagras i datorn när din Expedition behöver en melodi upp. När motorn hackar, kan kontrollera motorn ljus blinkar på och av att uppmärksamma dig till feltändning. När feltändning har korrigerats genom att installera nya tändstift och kablar, kommer datorn att släcka lampan själv, om den upptäcker några misständningar under nästa test. Detta kan emellertid ta flera miles körning innan testet körs igen.
 • Märkligt nog, platina tändstift ofta kan köra bra länge förbi deras förväntade livslängd innan de börjar orsaka misständningar. Dock kommer en plug sliten bortom sina gränser kostar dig bränsleekonomi och motorprestanda. Ford Motor Company rekommenderar att du byter tändstift var 100. 000 miles.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort en handske låda från en Thunderbird
  hur man kan räkna överföring utväxling
  riktningar för ett kors borrade rotor
  Behöver jag en överföring kylare?
  Hur identifiera ett problem bränslepumpen på en Land Rover
  hur man byter en Ford F150 1994 bränsletank
  hur man byter Audi TT batteri
  proceduren för användning barer aluminium polish
  hur man återställer krockkuddeenhet
  hur man installerar en drivrem på en 98 Windstar 3,8