hur man byter en bränslefilter i en jeep 1998

hur man byter en bränslefilter i en jeep 1998

Bränslefiltret för 1998 års Jeep Wrangler ligger på toppen av tanken på baksidan av Jeep. Den fungerar både som en bränslefilter och bränsle tryckregulator. Filtret ansluts till toppen av bränslepump modulen och få tillgång till det kräver att du lägre bränsletanken. Filtret /regulator finns på vissa bildelar butiker samt återförsäljare Jeep. Kör Jeep tills bränsletanken är nästan tom vid filter /regulator

Du behöver:. .
Jack
Piece of skrot trä.
Hylsnyckelsats.
Bränsleledningen Snabbkoppling verktyg.
Wrench set.
Små spett.
Flat skruvmejslar (minst 2).


1.
Lossa bult på den negativa batterikabeln med en skiftnyckel och lossa kabeln.
2 .
Placera ett domkraft under bränsletanken för din Jeep. Placera en stor träbit på domkraften för att fördela trycket över tanken så att den inte är bucklig.
3.
Höj domkraften tills träet sitter mot tanken. Ta bort låsmuttrarna på J-bultar där tanken remmarna fäster med hylsa och spärrskaft. Dra tanken remmarna ner och lägre tanken tills du har tillräckligt med utrymme att arbeta på toppen av tanken.
4.
Bort bränsleledningen från filtret /regulatorn med en koppla verktyg . Skjut koppla verktyget till kontakten på linjen och skjut linje från filtret.
5.
Ta bort hållaren klämman från toppen av filtret. Bänd bort klämmorna med en liten spett eller skruvmejsel och kassera den.
6.
Bänd filter /regulator ur överst på bränslepumpen modul med två skruvmejslar ( en på varje sida) och kassera den. Ta bort packningen från toppen av tanken och kassera det också.
7.
Installera en ny packning på tanken att sätta in nya filter /regulator i toppen av tanken. Tryck ner den tills du känner att den knäpps fast. Justera bränsleledningen montering på filtret med pilen på ovansidan av tanken.
8.
Installera en ny hållare klämma över filtret, trycka ned den tills flikarna på tanken låset i hålen på klippet. Fäst bränsleledningen och anslut snabbkopplingen med en koppla verktyg. Sätt verktyget till koppla ur och skjut linjen vidare till montering. Ta bort verktyget för att klippet för att låsa på plats.
9.
Jack bränsletanken upp och ställ tanken band under den. Skjut banden på J-bultar och installera låsmuttrarna. Dra åt muttrarna med en hylsa och kransen eller skiftnyckel.
Tio.
Ut stickkontakten ur under Jeep. Sätt tillbaka den negativa batterikabeln på batteri och dra åt bulten med en skiftnyckel. Starta Jeep för att kontrollera att installationen av den nya filter /regulator var framgångsrik.


Relaterade artiklar


hur man byter en Honda oljefilter
hur man skall avgöra rätt storlek bilbatteri
hur man rengör under motorhuven isolering
fel tecken i en bil syresensor
hur man fixar din bil bränslepump
Hur vet jag om min bil batteriet är dåligt?
är en extra däck garanti värt det?
hur man byter ett däck på en Chevrolet uttrycka van
hur man tina fryst bränsleledningar
hur man ladda ett urladdat batteri med batteriet anbud