hur du tar bort tändspolen från en 1987 Camaro v6

hur du tar bort tändspolen från en 1987 Camaro v6

Tändspolen tar ström från batteriet och konverterar den till en hög spänning, skickar sedan att el till distributören där det leds till varje tändstift. På en 1987 Chevrolet Camaro med V6-motorn finns det två olika typer av tändspolar: internt monterad och externt monterade. Att fastställa vilket som du har, se om en tändkabeln rinner av återförsäljarens till en separat spole. Om så är fallet är det en externt monterad system

Du behöver:.
Maskeringstejp
. Permanent markör.
Phillips skruvmejsel.
3/8-tums Ratchet och uttag.
Öppna fast nyckel in.

Internt nalbatterier


1.
Använd maskeringstejp och permanenta marknad för att märka varje tändstiftskabeln och dess motsvarande kontakt punkt på distributör. Se till att det är lätt att läsa och räkna ut senare när du sätter systemet ihop igen.
2.
Bort varje tändstiftskontakten från fördelarlocket genom att ta tag i stövlar av basen och lyfta dem av locket med en liten vridrörelse.
3.
Skruva fördelarlocket från distributören med hjälp av Phillips skruvmejsel och lyft av den. Skruva loss tändspolen från locket med hjälp av Phillips skruvmejsel.

Utanpåliggande Coil


1.
Använd maskeringstejp och permanenta marknad för att märka varje tändkabeln och dess motsvarande kontaktpunkt för distributören. Se till att det är lätt att läsa och räkna ut senare när du sätter systemet ihop igen.
2.
Koppla bort spolkabeln från spolen med händerna genom att greppa bagageutrymmet på tråd och vrida det bort från spolen. Ta sedan bort de kvarvarande elektriska anslutningar med hjälp av en öppen fast nyckel.
3.
Skruva loss spolen från monteringsfästet med 3/8-tums Ratchet och uttag.


Relaterade artiklar


hur man byter panel passagerare kvartalet på en Toyota RAV4
Hur motorolja vikter jämfört med viskositet?
hur man byter en 2003 GMC sändebud ljus broms
polymerer vs vanlig bilvax
hur man installerar en främre registreringsskylt på en Pacifica
hur man kan kontrollera oljan i en BMW Z4
hur man programmerar en nyckelbricka för en 2005 Malibu
DIY: hur tjänsten en Mercedes Benz
Hur ändrar jag en glödlampan i en 2002 Chrysler Concorde?
Definitionen av syntetisk olja