hur du tar bort en 1996 Ford Thunderbird oljefilter

hur du tar bort en 1996 Ford Thunderbird oljefilter

Thunderbird, tillsammans med Mustang och Taurus, har varit en av Ford Motor Company's mest sålda bilar i decennier. Även senare modellen Thunderbirds inte är lika eftertraktade som deras tidig modell föregångare, många Thunderbird ägare tar fortfarande en praktisk inställning till ägande, som inkluderar oljebyte. I 1996 års Thunderbird s oljefilter är inte det lättaste att komma åt. Men med rätt verktyg kan det ändras av gör-det-själv-mekaniker precis som alla andra oljefiltret

Du behöver:.
Tråget.
Oljefilter klo eller mössa skiftnyckel.
Hylsnyckel och 12-tums förlängning.
Broms ren.
Byte filter.


1.
Skjut dräneringstråget under den främre direkt under oljefiltret.
2.
Klättra under motorn med filtret klo eller mössa skiftnyckel hylsnyckeln och förlängningen. Ett oljefilter klo är ett verktyg som monteras i änden av en hylsnyckel och har tre armar som kan greppa upp på ett oljefilter. Dessa vapen åt på filtret i direkt proportion till hur mycket vridmoment du ansöka med nyckeln. Ett oljefilter locket skiftnyckel är liknande, men saknar skärpa funktionen klon besitter.
3.
Fast oljefiltret klo eller mössa nyckel till uttaget förlängning. Fäst uttaget förlängning av hylsnyckel och sedan lägga klo eller keps skiftnyckel på toppen av oljefiltret. På grund av oljefiltret positionering, kommer du inte att kunna komma åt den från sidan med en standard oljefilternyckel.
4.
Vrid hylsnyckel moturs tills oljefiltret frigörs. Ta bort filtret för hand så att den inte faller ner i avloppet pannan och splatter använda oljan överallt.
5.
Spray broms rent runt suspension under oljefilterhuset att ta bort gammal olja som droppar ner.
6.
Smörj O-ringen om att ersätta olja. Du kan åstadkomma detta genom att badda ditt pekfinger i oljan och torka av den runt O-ringen. Sätt ersättning filtret på plats och dra åt den i omvänd ordning för avlägsnande.

Tips och varningar


 • Medan den gemensamma jordbrukspolitiken skiftnycklar är billigare än filtret klor , locket nycklar passar bara en storlek av oljefilter. Om du planerar att byta olja på mer än en typ av bil, investera i filtret klo att ge verktyg mer användningstid och rädda dig från att behöva köpa två verktyg.


 • Relaterade artiklar


  hur man avgör utväxling genom att snurra ett hjul
  tecken och symptom på dålig luft överströmningsventil
  hur du återställer maint.
  Syftet med en distributör i en 4-takts bensinmotor
  hur man röra upp auto måla med en airbrush
  hur man byter syntetisk olja med vanlig olja
  det bästa sättet att ta bort kritstreck lim
  hur man kan bryta en motorcykel kedja
  hur man byter tändningen i en 1995 Dodge Intrepid
  hur man stämmer en gammal bil