tändningslåset felsökning

tändningslåset felsökning

När du stänger av din bil nyckeln till "START", den normalt resultat i driften av bilens startmotor och den efterföljande start av motorn. När du släpper upp tangenten så att den går tillbaka till "ON", stoppar startmotorn normalt. När som helst någon av dessa två scenarier misslyckas, en misstänkt är tändningslåset

Du behöver:. .
Namn på län där din registreringsskylt för närvarande är registrerad
Ansökan om Replacement License Plate (er) och /eller registreringsbevis för fordon klistermärke (Form VTR-60).
Fordon årsmodell.
Fordonets märke och modell.
Fordonets identifieringsmärkning.
Ersättningsavgift.

Om tändning växlar

tändningslåset, som drivs av inverkan av ett tändningslås mekanism som vanligtvis ligger på övre högra sida av rattstången , ansvarar för att öppna kretsen till startrelä som då öppnas kretsen till startmotorn, vilket innebär att den stora strömkretsen som levererar ström till startmotorn. Ett fel i tändningslåset kan orsaka bilen inte att lämna över, men innan skylla tändningslåset, är det vettigt att kontrollera andra delar av startsystem, från batteriet till den elektriska anslutningar och de olika delarna.

Ibland när motorn har startat, startmotorn fortsätter att fungera-en dålig situation om att vrida nyckeln till "Off" inte avhjälpa den. Om det inte tas om hand av att koppla bort batteriet, kan skada uppstå till förrätt, svänghjulet, eller både och. Om du vill testa din tändningslåset eftersom du är med någon av dessa problem kommer i nästa avsnitt ge dig en idé om hur man uppgiften. Du behöver ett test ljus och du kanske måste ta ut bultarna som ansluter rattstången till instrumentbrädan.

Felsökning

tändningen är oftast placerad på toppen av rattstången, någonstans nedanför låsmekanismen. För att nå det, kan du behöva släppa ratten ner genom att ta bort skruvarna som håller rattstången till instrumentbrädan. När du har fått tillgång till tändningslåset, kan du felsöka den med ett test ljus. Efter anslutning av jordledare av testet ljus, satte nyckeln i läge "Av" och tryck den punkt av testet ljus till solenoiden starta terminalen, som du kan identifiera från diagrammen finns i en butik manual för din bil. Testet ljus bör inte lyser. Upprepa denna procedur med testet lätt beröring inför terminalen. Återigen testet ljus bör inte lyser. Därefter Rör testlampa till solenoiden starta terminalen och vrid nyckeln till "Start". Testet ljus ska lysa, men efter att tangenten har släppt testlampa skulle gå av. Om inte, betyder det att tändningen är kortsluten och skall bytas ut.

Detsamma gäller om testet lyser för ett test som utförs på både solenoiden start och terminaler springa. Även om testet ljuset inte lyser när du tar i solenoiden starta terminalen medan nyckeln vrids till "Start", kan det betyda tändningen är trasig och måste bytas ut, men du bör testa kablar och anslutningar i kretsen eftersom en öppen kan inträffa var som helst i kretsen.

Ett slutligt test av en tändningen är att röra testlampa till springa terminalen medan nyckeln är i läge "på". Testet ljus ska lysa. Om den inte gör, testa ledningarna för öppnas, och om ledningarna är bra, byt tändningslåset.


Relaterade artiklar


hur man byter batteri i en Ford Expedition
hur man ändrar bromsbelägg på en Harley Heritage Softail
Skillnaden mellan auto vax & polera
hur man programmerar dodge transponder nycklar
Hur berätta om det är dags att byta tändstift
motorolja viskositet förklaras
hur ändrar strålkastare omkopplare i en 1992 ford explorer
hur man byter en serpentin bälte på en Ford Windstar
hur du ändrar ford visa fokus temperaturen till Celsius
hur du ansluter batteriet i en Ford F350