kuggremmar vs kedjor timing

kuggremmar vs kedjor timing

Timing remmar och kedjor timing styra tidpunkten för värdena i en förbränningsmotor. Utan denna synkronisering, skulle en motor vara svårt att starta och omöjligt att hålla igång

Funktion

Både remmar och kedjor ansluta vevaxeln på kamaxeln, vilket i slutändan är åtalad för timing ventilerna. Ventilerna kan inrättas i en rullning setup, där det finns tillräckligt med utrymme mellan ventiler och kolvar för att undvika kontakt om timingen är ur synk, eller ett intrång konfiguration, där motorn skall uppkomma om tidtagningen avbryts.

Fördelar

Kuggremmar är billigare än kedjor, men de är slitdelar som måste bytas ut. Timing kedjor är normalt bra för livet av ett fordon, men de är dyrare att konstruera och installera om service behövs.

Historia

Under 1970 och 1980-talet började många tillverkare använder kuggremmar, på grund av deras lägre kostnad och tystare drift. Men timing kedjor återigen populära och används på många nordamerikanska och europeiska modeller.

Överväganden

Även om en kamrem och kamkedja är inte utbytbara, bör du överväga vilken setup ett fordon har innan man köper. Kuggremmar kräver regelbunden service och måste bytas mellan 60. 000 och 100. 000 kilometer intervall. Regelbundna oljebyten är allt som behövs för att upprätthålla en kamkedja.

Varning

Vissa motorer drivs av både kamrem och kedja har störningar uppställningar, där framåt eller fördröja tidpunkten kommer att effektivt förstöra motorn. Om din tillverkare rekommenderar planerade inspektioner eller kamrem tjänst, inte undvika att få arbete, eftersom det kan kosta tusentals dollar för att åtgärda skador.


Relaterade artiklar


kan återställa läderkuddar
vad man ska göra för ett klickande ljud i en säkringsdosa
hur man byter bromsbelägg på en BMW 528i
hur man byter luftfilter på en 2000 Toyota Sienna
hur man rengör EGR ventil på en 1994 Pontiac Grand Am
Hur kontrollerar jag för sliten dragstänger?
hur man kan återställa det inre av en bil
hur man öppnar huven på en 2003 Dodge Neon
hur man rengör tonade rutor
Hur man vet om en kuggstång är dålig