hur man byter olja i en 6-växlad mazda

hur man byter olja i en 6-växlad mazda

Byta olja i en 6-växlad Mazda i skiljer sig inte mycket från modell till modell. Motoroljan lagras i en kastrull på botten av motorn. På botten av pannan är en plugg. Pluggen i en medelstor metall skruv med gummitätning runt slutet. Du kommer att behöva ta bort metallen kontakten ur pannan och låt oljan rinna ur pannan. Du kommer också att behöva byta oljefiltret. Oljefiltret är kopplad till motorn i direkt anslutning till pannan som håller oljan. Oljefilter ser ut som en metallburk, som skruvas fast i botten av motorn.

Du behöver:
Jack
. Pallbockar.
Oljetråg.
Ratchet set.
Oljefilter borttagningsverktyget.
Oljefilter.
Motorolja.


1.
Placera domkraften under supportavdelningen punkt på höger sida av Mazda och höja den. Placera en pallbock på stödpunkt och sänk högra framsidan av Mazda på domkraften. Gör samma sak på vänster framsida. Den främre delen av Mazda ska nu vara helt borta från marken.
2.
Glider under främre delen av Mazda så att du ser upp på motorn. Leta reda på motorns oljetråg, oljetråg plugg och oljefilter. Oljetråget är den metall stekpannan med bultar som går runt ytterkant anslutna till botten av motorn och oljetråget kontakten är den bult på baksidan av oljetråget och oljefilter är den metall kan på sidan av oljetråget.
3.
Ställ in pannan oljeavtappningspluggen på undersidan av oljetråget avtappningspluggen och ta bort oljeavtappningspluggen med spärrfunktion set. Låt motoroljan att helt rinna in i Oljetråg i ca 5 minuter. När oljan har tömts fullständigt från oljetråget byta oljepluggen pannan avlopp.
4.
Skjut Oljetråg under oljefiltret. Anslut oljefiltret Removal Tool på oljefiltret och använda verktyget för att hjälpa vrida oljefiltret bort av motorn. Låt motoroljan att helt rinna ut ur oljefiltret hålet.
5.
Fyll det nya oljefiltret med ny motorolja. Skruva den nya oljefiltret i botten av motorn ordentligt. Ta bort Oljetråg ut från under Mazda. Använd domkraften för att ta bort domkraften på båda sidor av fronten och sänka den främre änden av Mazda till marken.
6.
Öppna Mazdas huva och leta olja oljestickan. Oljan oljestickan kommer att ligga på förarsidan av motorn och allmänt har en röd handtag. Ta bort oljestickan från tuben och sätt tratten i röret. Häll rekommenderad typ och mängd motorolja i tratten.

Tips och varningar


 • rekommendationer för typ och mängd av motorolja kommer att ägarna Handbok för just din Mazda.
 • Låt motorn svalna helt innan du börjar byta olja för att undvika allvarliga brännskador från het motorolja.


 • Relaterade artiklar


  hur reparera en vinyl jeep topp
  hur man blandar i bil färg fläckar
  Hur byter jag tändstift i en 2005 Dodge Caravan?
  hur man programmerar ford nyckelbrickor för en taurus
  DIY: hur tjänsten en Mercedes Benz
  hur man kan anpassa Freightliner strålkastare
  hur korrekt rotera dina däck
  hur man blöda bromsvätska i en Dodge lastbil
  blybatteri prestanda
  hur man installerar en matta kit för en VW bugg