hur att rekonditionera ett dött bilbatteri

hur att rekonditionera ett dött bilbatteri

Med fokus på att vara grön, fler och fler väljer att rekonditionera sina gamla batterier ut bil. Även om det har en praxis att kasta använda batterier i det förflutna, har insatserna för att återvinna äntligen börjat ta tag i batteriet verksamheten. Människor har kunnat köpa rekonditionerade batterier i flera år, men möjlighet till rekonditionering av batteriet hemma har inte varit tillgänglig för genomsnittskonsumenten. Hittills är att

Du behöver:.
Skyddsglasögon
Plasttratt.
Batteri hydrometer.
Batteri post /terminal renare.
Skruvmejsel.
Volt mätare med givare.
Batteri belastning testare.
Batteri behandling (tillval).
6/12-volt batteriladdare /förrätt.


1.
Rengör batteripolerna. Sätt på skyddsglasögon. Placera ett batteri post renare på varje batteri post och vrid den fram och tillbaka tills de tjänster blir ljusa och glänsande.
2.
Kontrollera batterispänningen. Placera en sond från voltmeter på den positiva batteripolen och den andra sonden på den negativa terminalen. Om mätaren läser mindre än 12 volt, det finns ett problem med minst en battericell.
3.
Bort cellen täcker. Placera en skruvmejsel under kanten av cellen locket och försiktigt bända upp det. Ta bort locket och ställ den åt sidan.
4.
Testa celler. Placera en sond från voltmeter på det positiva batteripolen och den andra sonden i cellen. Om cellen inte läser minst 2 volt på mätaren, finns ett problem med den cellen.
5.
Gör ett belastningsprov. Anslut lasten testare att den positiva batteripolen först och sedan till den negativa inlägg. Detta kommer att förhindra gnistbildning. Slå på lasten testare och kontrollera att lasten inte sjunker under 10 volt.
6.
Genomför en hydrometer test. Pressa glödlampan för hydrometern och sätt in röret i ett batteri cell. Notera vilken färg vätskan stiger till. Grön betyder att batteriet är bra. Vitt betyder att batteriet är rättvis. Rött betyder att batteriet verkligen behöver en avgift. Kontrollera också att elektrolyten vätskan täcker ledningen i varje cell med minst 1 /8 tum. Upprepa detta test till alla celler.
7.
Tillsätt kemikalier batteri behandling. Följ den kemiska tillverkarens anvisningar om att lägga till kemikalier. Byt cellen täcker och placera batteriet på en laddare i minst 24 timmar.

Tips och varningar


 • När du laddar batteriet, använder en långsam rännil laddare. Denna typ av laddare fungerar med minsta möjliga skada på batteriet.
 • Om du får batteriet vätska på huden, tvätta omedelbart med rikligt med färskt vatten. Allvarliga skador och brännskador kan uppstå.


 • Relaterade artiklar


  Hur ändrar jag en glödlampan i en 2002 Chrysler Concorde?
  hur du tar bort backspegeln från min nissan
  hur kontrollerna av servostyrning på en 2000 skalbagge
  hur man vinterförbereder en roadtrek
  hur man skall avgöra rätt storlek bilbatteri
  hur man polera plast krom
  vad man ska använda för städning transmissionsdelar
  hur du ändrar bromsarna på en Cheva Colorado
  hur du ställer in fjärrkontrollen fjärrstyrning för en 1999 Ford Contour
  hur man återställer radion för en 2000 GM bil