vad är 5W30 motorolja?

vad är 5W30 motorolja?

Motorolja är en olja som är lämplig för användning i bil eller andra fordonets motor. Fått i CP (centipoises), hur länge oljan tar att passera genom en standard öppning vid en bestämd temperatur är 5W-30 mätning av en viss typ av olja

betyg

I olja gradering, "W" står på "vintern" och den första siffran som anges är vinter viskositet, eller förmåga att flödet av oljan. Enskild klass oljor visar bara ett nummer och är inte lämpliga för bilmotorer.

Multigrade

Multigrade motorolja har två nummer. Den första, den kallt väder (W) viskositet, motsvarar W-rating enskild klass olja. Den andra siffran anger den varma temperaturen viskositet oljan. Multigrade oljor innehåller tillsatser som hjälper oljan ta itu med brett temperaturområde en typisk motor möten.

5W-30

En flaska 5W-30 oljan har en viskositet av 5cp vid kyla och en viskositet på 30cP varm. På grund av tillsatser, bör det vara möjligt att använda denna olja året runt.

Välja

Det bästa sättet att veta vilken olja att använda är att läsa din motor tillverkarens handbok. Eftersom olika märken av olja har olika formler, är det bäst att alltid hålla samma märke av olja i din motor och inte blanda märken.

Källa

Motor olja betyg som 5W-30 kommer från SAE eller samhället of Automotive Engineers. Deras specifikationer som anges i standarderna dokumentet SAE-J300, med den senaste versionen i januari 2009.


Relaterade artiklar


hur man får bläck ur bilen läder
hur man byter en 1992 ventil sånglärka PCV
Hur man testar en A / motor C fläkt
hur man byter en serpentin bälte på en Dodge stealth
Sportster tank avlägsnande
Fördelarna med däck som säljs på BMW
Hur man använder en gnisttändning testare
hur man installerar en drivrem i en Ford Taurus
pulverlackering avlägsnande
av tuning en nitro motor